Electron juni 2019

Inhoudsopgave en samenvatting van Electron juni 2019Op de Electron juni 2019 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron juni 2019 Wim de Vries PA0ME, benoemd tot lid van verdienste.

VERON ruismeetcampagne deel 1

De belangrijkste resultaten van de ruismeetcampagne uitgevoerd door de VERON EMC-EMF commissie. Hieruit bleek ook dat de scheiding tussen de antenne en het lichtnet bij de gemiddelde amateurinstallatie beperkt is. Hierdoor kan aangesloten apparatuur op het eigen lichtnet, toch storing veroorzaken op de eigen ontvanger, ook als de apparatuur aan de EMC richtlijn voldoet.

Technische notities Deel 2

Lees meer over de geïoniseerde luchtlagen. maar waar zijn die lagen A, B en C toch gebleven? Pieter-Tjerk de Boer PA3FWM legt het uit.

Staat van de ether 2018

Het aantal nieuwe registraties van radio-amateurs kende in 2017 een dip, maar begon in 2018 weer aan een klim naar 599 registraties. Het totaal aantal registraties daalt echter nog steeds, terwijl ongewenst gedrag in de ether toeneemt. Zo is in het jaarverslag van Agentschap Telecom te lezen.

Jongste deelnemer slaagt voor CW-cursus

Op 27 april 2019 slaagde Florian van der Wagt-PB8DX in Diest, België voor het morsecertificaat van de UBA. Daarmee is Florian de jongste deelnemer die slaagt voor de CW-cursus

En verder in Electron juni 2019

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Waarin elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten in staan. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.