Nordics On The Air 2019

Nordics on the Air 2019 logo

Op 19 april 2019 begint het Scandinavische jeugdkamp Nordics On The Air (NOTA). Dit evenement wordt dit jaar in Finland gehouden. Vier dagen lang, van 19 april tot 22 april, ontmoeten Scandinavische jonge radioamateurs elkaar en zijn op een plezierige manier met de radiohobby bezig.

Ook zijn er enkele plaatsen gereserveerd voor deelnemers uit andere dan de Scandinavische landen. Daarom kunnen ook jonge Nederlandse VERON-leden meedoen.

NOTA en YOTA…

Het NOTA-jeugdkamp is één van de subregionale jeugdkampen van YOTA (Yougsters on the Air). Eerder dit jaar wordt er ook één in Duitsland gehouden. YOTA zelf is een initiatief van de IARU Regio 1. Het doel van YOTA is om belangstelling voor het zendamateurisme te stimuleren door jongerenactiviteiten te organiseren.

Diverse activiteiten voor de jeugd

Er zijn diverse activiteiten gepland, waaronder de populaire interculturele avond. Daarnaast is er natuurlijke veel tijd voor verschillende activiteiten rondom de radiohobby zelf. Al deze activiteiten zijn zeer toegankelijk voor beginners. Ook worden er natuurlijk vanaf het kamp radioverbindingen gemaakt. Daartoe is er een speciaal station dat de roepletters OH2YOTA zal gebruiken. Echte liefhebbers kunnen tussendoor gebruik maken van de Finse sauna…

Voor wie?

Het NOTA-jeugdkamp is een activiteit voor en door jongeren. Je bent van harte welkom, vooral als je nog niet eerder aan een YOTA-evenement hebt deelgenomen. Deelnemers zijn bij voorkeur jonger dan 26 jaar oud. Bij te veel aanmeldingen, krijgen de jongere deelnemers de voorkeur. Je hoeft overigens niet een geregistreerd zendamateur te zijn om te mogen deelnemen. Interesse in de radiohobby is voldoende.

Waar?

Dit evenement wordt gehouden aan de zuidwestkust van Finland. De accommodatie ligt dicht bij de natuur en is speciaal bedoeld voor jongerenactiviteiten. Er zijn aparte gebouwen voor accommodatie en hobbyactiviteiten. Natuurlijk ontbreekt de Finse sauna aan het meer niet.

Kosten en deelname

De kosten van dit evenement zijn wederom laag gehouden. Alleen de reiskosten en €20,- deelnemerskosten betaal je zelf. De kosten voor verblijf, maaltijden en activiteiten komen voor rekening van de organisatie.

Interesse? Je kunt je aanmelden vanaf 28 januari tot 24 februari via de VERON Jeugd- en jongerencommissie. Email: jeugdcie@veron.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus wacht daarom niet te lang.

Wel interesse maar nog geen VERON-lid? Word dan nu lid via het inschrijfformulier.

Meer informatie over dit evenement nodig? Vraag dat direct aan bij de YOTA-organisatie: nota@ham-yota.com.