Het is morgen ARRL Kids Day: Een Leuke Radiodag voor Jongeren!

ARRL Kids Day: Een Leuke Radiodag voor Jongeren!

Jongeren met veel plezier achter de radio!

Op 15 juni 2024, dus morgen al, vindt de ARRL Kids Day plaats, een speciale gelegenheid om jongeren kennis te laten maken met de wereld van amateurradio. Of je nu zelf een jonge radioamateur bent of je kinderen, kleinkinderen, een scoutinggroep, of de algemene publiek wilt betrekken, Kids Day biedt een geweldige kans om on-air ervaring op te doen en bij jongeren interesse te wekken voor het behalen van een eigen zendvergunning.

Wat is ARRL Kids Day?

ARRL Kids Day wordt twee keer per jaar georganiseerd door de American Radio Relay League (ARRL). Het doel is om jongeren enthousiast te maken voor amateurradio en hen de kans te geven om zelf achter de microfoon te kruipen. Tijdens Kids Day kunnen jonge radioamateurs contact maken met andere stations over de hele wereld en hun ervaringen delen.

Hoe werkt het?

  • Datum en Tijd: Kids Day vindt altijd plaats op de derde zaterdag in juni. Dit jaar is dat 15 juni 2024. De activiteit begint om 1800 UTC en loopt door tot 2359 UTC. Je kunt zo lang of zo kort meedoen als je wilt.
  • Uitwisseling: Tijdens Kids Day kun je eenvoudig contact maken met andere stations. Een leuke uitwisseling kan zijn: “CQ Kids Day, dit is [jouw CALL]. Hoe oud ben je en waar ben je?” Je kunt ook foto’s delen van je opstelling en je ervaringen.
  • Certificaat van Deelname: Als je meedoet aan Kids Day, kun je een certificaat van deelname krijgen. Op de website van de ARRL vind je daarvoor een template waar een naam op kan worden ingevuld.
  • Verhalen delen: Deel je Kids Day-ervaringen met anderen! Vertel ons hoeveel contacten je hebt gemaakt, waar je vandaan hebt gewerkt en wat je hebt geleerd. Je kunt je verhaal delen met Suzan pd3szn@gmail.com.

Doe mee!

Of je nu een ervaren radioamateur bent of net begint, Kids Day is een geweldige kans om jongeren te inspireren en samen plezier te hebben met amateurradio. Dus markeer 15 juni in je agenda en doe mee aan deze speciale dag!

Veel plezier en veel succes met Kids Day!

Voor meer informatie zie: