Jeugdeditie Electron onderweg naar deelnemende JOTA-JOTI groepen

Jeugdeditie Electron onderweg naar deelnemende JOTA-JOTI groepenEindelijk daar is ie dan. De Electron speciale editie voor Jeugd en Jongeren is onderweg naar de scoutinggroepen die komend weekend deelnemen aan de JOTA-JOTI. Op de Verenigingsraad van 2016 is voorstel 3 van afdeling Leiden aangenomen. In dit voorstel wordt het verzoek gedaan om te komen tot een Jeugd-Electron. Ook op de Dag voor de RadioAmateur zal de Jeugd-Electron in voldoende mate voor de jeugd aanwezig zijn.

Jeugdeditie Electron gedistribueerd door Scouting Nederland

Als gevolg van de AVG was het voor de VERON niet mogelijk over de adressen te beschikken van de deelnemende scouting groepen. Daarom is de hulp ingeroepen van Scouting Nederland om dit over te nemen. Veel dank gaat uit naar de medewerking van Con Hoogendoorn, die deze logistieke aktie, samen met de mensen van het LSC voor zijn rekening heeft genomen. Vervolgens zullen binnenkort, op de download pagina van de Electron de extra artikelen verschijnen, die bij de Electron speciale editie voor Jeugd en Jongeren behoren.

JOTA-JOTI 2018

Naar verwachting zullen er in het weekend van 19 – 21 oktober 2018 twee miljoen jongeren van over de hele wereld deelnemen aan de Jamboree On The Air en Jamboree en On The Internet (JOTA-JOTI), ’s werelds grootste Scouting-evenement.

Ontmoetingen in meerdere talen en verschillende culturen

Tijdens de JOTA-JOTI zullen Scouts en leiding meerdere talen tegenkomen en verschillende culturen ontmoeten via radioverbindingen of het internet. Ook is de JOTA-JOTI een wereldwijde leerervaring die in dit weekend zelfs doorgaat tot in de nacht. JOTA-JOTI is ontwikkeld om deelnemers het gevoel te geven dat ze echt deel uitmaken van een wereldwijde beweging. Wat ook de leeftijd, religie, kleur, bekwaamheid of handicap is. Natuurlijk kan iedereen zich aansluiten bij de jaarlijkse reisvrije Jamboree, waar ook ter wereld.

Scouts maken contacten via amateurradio

JOTA-JOTI wordt altijd gehouden in het derde weekend van oktober. Scouts gebruiken amateurradio en internet om met elkaar in contact te komen tijdens dit JOTA-JOTI-weekend. Dit initiatief helpt om cultureel bewustzijn te bevorderen, tolerantie te ontwikkelen en het delen, samen te werken en teamwork te bevorderen.

Zo’n 20.000 geregistreerde zendamateurs zetten 12.000 radiostations in de ether met de nieuwste technologie. Dit biedt een uitstekende gelegenheid voor radioamateurs om jonge Scouts in contact te brengen met de charmes van techniek.

SSTV-badges

Een van de JOTA activiteiten van dit jaar is dat Scouts badges gaan uitwisselen via SSTV (Slow Scan Televisie). Dit is niet alleen een bekende scouting activiteit, het uitwisselen van badges. Maar bovendien is dit een manier op jonge scouts te laten kennismaken met andere technieken.

Bouw zelf je Transceiver

In deze editie staat een leuk zelfbouwproject, “Zelfbouwtransceiver volgens BITX-concept”. Een zelfbouwproject dat ook voor beginners een leuke uitdaging is. Om dit project te doen is meer informatie nodig dat is te downloaden. Download daarom het volledige zelfbouwproject in de Electron Bijlagen.

Vooral heel veel plezier!

De VERON wenst alle scouts, begeleiders, vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemende zendamateurs een heel leuk JOTA-JOTI weekend toe. Natuurlijk zien wij graag jullie ervaringen tegemoet in de vorm van korte verslagen, om te plaatsen in Electron. Kopij sturen naar redactie@veron.nl. Vraag voordat je foto’s meestuurt eerst of je daar wel toestemming voor hebt van de personen op de foto.