Presentatie ruismeting op de Dag voor de RadioAmateur

presentatie ruismeting tijdens de dag voor de RadioAmateur

Opstelling ruismeting bij een radio amateur in de tuin

Radiozendamateurs ondervinden al geruime tijd de gevolgen van de toenemende ruisvloer. Maar tot voor kort ontbrak hiervoor de wetenschappelijke onderbouwing. Daarom zijn er in 2015 en 2016 door de VERON EMC-EMF commissie in het hele land metingen uitgevoerd. Dit om wetenschappelijk te kunnen aantonen of de toenemende ruisvloer ook werkelijkheid is. Onze EMC-EMF commissie presenteert de resultaten van deze ruismeting op de Dag voor de RadioAmateur in Zwolle.

Dat de VERON EMC-EMF commissie dit serieus heeft aangepakt mag blijken uit de publicatie bij de IEEE. Het werk van onze commissie is zelfs in de landen om ons heen niet onopgemerkt gebleven. Zoals de werkwijze rondom het oplossen van problemen bij storende (PV) zonnepaneel installaties. De samenwerking tussen AT (Agentschap Telecom), producent, installateur en fabrikant wordt over de hele wereld geprezen.

Presentatie ruismeting tijdens de Dag voor de RadioAmateur

Op 3 november 2018 zullen Peter Zwamborn, PE1GEX en Koos Fockens, PA0KDF namens de EMC-EMF Commissie de resultaten van de ruismeting presenteren. Tijdens deze presentatie zal de opzet van het meetsysteem worden toegelicht. De resultaten van de ruismeting zijn door de IEEE geaccepteerd. En vervolgens gepubliceerd op de website van de IEEE. Het artikel heet “Measurement Methodology and Results of Measurements of the Man-Made Noise Floor on HF in The Netherlands“.  Hierin kunt u lezen dat de laatste 20 jaar onze omgeving is veranderd als het gaat om elektromagnetische straling. Maar ook de hoeveelheid stoorbronnen in een kleine omgeving is toegenomen. Vroeger was de stofzuiger van de buurvrouw het probleem van ergernis. Maar nu treft u nu in een kleine omgeving veel stoorbronnen aan. Denk aan LED-lampen, laders van auto en telefoon, laptop, TV, PC en nog veel meer. Kom naar de presentatie ruismeting en u hoort nog veel meer.

Waar kunt u de presentatie bezoeken?

De lezing wordt gegeven op 3 november 2018 tijdens de Dag voor de RadioAmateur. Georganiseerd door de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland).

Plaats: IJsselhallen Zwolle
Locatie: Suyderseezaal
Tijd: 11.45 – 12.45 uur

De organisatie verwacht dat er veel interesse is voor deze presentatie. Dus wees op tijd. Maar als u de officiële opening bijwoont, dan heeft u zeker een plaatsje.

Hoe komt u bij de IJsselhallen in Zwolle?

Het exacte adres van de IJsselhallen is, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle. De IJsselhallen zijn eenvoudig te vinden. Van de A28 neemt u bij Zwolle afslag Zwolle-Zuid. Op de rotonde verder de borden IJsselhallen volgen. U komt op de N331 en neemt afslag de Blaloweg. Vervolgens afslag Rieteweg. En u bent gearriveerd. Volg de aanwijsborden voor parkeren na het passeren van de toegangspoort. Op het terrein van de IJsselhallen kost parkeren € 5,00 per voertuig. Hiervoor dient u een uitrijkaart te kopen in de entreehal. Vergeet niet op tijd een uitrijkaart te kopen in de entree (deze is de gehele dag geldig). Nadere info kunt u vinden op www.ijsselhallen.nl/bereikbaarheid. Hier kunt u ook de details van openbaar vervoer vinden.