PE1GEX-Peter-ZwambornLid van het Hoofdbestuur, Peter Zwamborn PE1GEX, heeft als 16-jarige in 1980 zijn radiozendexamen D gehaald (PD0IMY). Daarvoor was Peter, zoals meer van ons, als 3 meter-piraat met eigen gemaakte zenders en antennes actief, want de minimum leeftijd voor het radiozendexamen was destijds 16 jaar. In 1982 heeft hij zijn C-examen gehaald. Peter heeft in het verleden veel plezier beleefd aan zelfbouw en DX-verbindingen op VHF en UHF.

Hij is na zijn C-examen wel aan morse begonnen maar door het plotseling overlijden van zijn morseleraar, PA0PM SK, en de studiedruk heeft hij nooit zijn morse-examen gedaan. Peter heeft van zijn hobby zijn vak gemaakt, en onze hobby is zo veelzijdig dat hij naast zijn vak nog steeds een leuke hobby heeft. QRL-matig is Peter met elektromagnetische (EM) veldtheorie, EM-applicaties en EM-compatibiliteit bezig en daarmee liggen zijn interesses vooral antennes en nieuwe antennestructuren. Aan contesten doet PE1GEX niet mee, maar hij zal het zeker niet laten hier en daar punten aan contest stations uit te delen.

PE1GEX is sinds 2011 lid van het HB van de VERON. Zijn drijfveer is om zijn steentje bij te bijdragen aan een goed lopende vereniging die op allerlei fronten opkomt voor onze belangen. Hij wil zijn kennis en ervaring gebruiken om het (wetenschappelijk) experimentele karakter van de vereniging te waarborgen en Peter is onder andere het contactpersoon binnen het hoofdbestuur voor de EMC/EMF vereniging. Voordat PE1GEX lid werd van het Hoofdbestuur, was hij al lid van de commissie WOO die het overleg van de VERON met de overheid (bv. AT) verzorgt. Als VERON delegatielid is PE1GEX regelmatig aanwezig bij het Amateuroverleg.

Tijden veranderen en onze vereniging zal met de tijd mee moeten veranderen. Daarom wil PE1GEX zich binnen het HB ook inzetten over hoe onze vereniging er in de toekomst uit zou moeten komen te zien.