Lezing DVMEGA tijdens de Dag voor de RadioAmateur

lezing dvmega tijdens dvdra2019Aanstaande 2 november is de jaarlijkse VERON DvdRA (Dag voor de RadioAmateur) in Zwolle. Naast het officiële gedeelte, zelfbouw tentoonstelling, AMRATO en VERON onderdelenmarkt presenteren de commissies en werkgroepen zich. En als klap op de vuurpijl zijn er weer interessante lezingen. Waaronder de lezing “DVMEGA, the swiss army knife for digital voice” door Guus van Dooren, PE1PLM.

Lezing DVMEGA, the swiss army knife for digital voice

Door middel van deze presentatie geeft Guus, PE1PLM de luisteraars inzicht in de diverse mogelijkheden die Digital Voice biedt. De eigenschappen van de meest gebruikte modes D-Star, DMR en Fusion. Hoe repeaters en hotspots via mode specifieke netwerken met elkaar gekoppeld zijn. Verder een presenteert Guus enkele amateurproducten, zoals Hotspot, Dongle, IP-radio etc., waarmee men digitaal kan communiceren.

Waar en wanneer?

De lezing is van 11:45 uur tot 12:45 uur in de Suyderseezaal van het IJsselhallen complex. Wees op tijd in de zaal. Immers, het aantal zitplaatsen is beperkt.

Meer lezingen tijdens de DvdRA 2019?

Jazeker! Niet alleen is er de lezing van Guus over DVMEGA, the swiss army knife for digital voice. Maar ook een lezing door Rene PE1CMO en Remco PA3FYM over ES’Hail-2. En een lezing over het Luxemburg effect door Pieter-Tjerk, PA3FWM.