SRE verplaatst examen 6 november naar Bunnik

Stichting Radio Examens organiseert extra N-examenSRE (Stichting Radio Examens) meldt dat er op 1 november 2019 een extra examen is voor de N-registratie. Zoals u gewend bent in november is dit examen in het MeetingDistrict Nieuwegein. Ook belangrijk om te weten is dat het reguliere examen van 6 november 2019 is verplaatst van Nieuwegein naar Bunnik.

Komende examens

Ook in 2020 zal de SRE weer op meerdere locaties examens voor de N- en F-registratie afnemen.

 • 8 januari 2020 N- en F-registratie, Nijkerk
 • 4 maart 2020 N- en F-registratie, regio Utrecht
 • 13 mei 2020 N- en F-registratie, Assen
 • 21 mei 2020 N- en F-registratie, Vlaardingen
 • 2 september 2020 N- en F-registratie, Veldhoven
 • 4 november 2020 N- en F-registratie, regio Utrecht

Over de Stichting Radio Examens

De SRE (Stichting Radio Examens) organiseert sinds 2009 de examens die u in staat stellen om het examen Radiozendamateur Novice en Full af te leggen. SRE is erkend als Examinerende Instelling. De examens die SRE afneemt wordt samengesteld door het Agentschap Telecom. Bron: SRE

Het examen radiozendamateur is een officieel staatsexamen. Bent u dus geslaagd voor dit examen dan heeft een door de overheid erkend examen behaald waar u trots op mag zijn en zeker een vermelding op uw CV verdient.

Wat is een radiozendamateur?

Een radiozendamateur houdt zich bezig met de techniek achter de radiocommunicatie in de breedste zin van het woord. Zoals het zelfbouwen van de benodigde apparatuur van ontvanger tot zender en antennes. Dat kan heel eenvoudig zijn maar ook zeer complex. Zo zijn de recente foto’s van de achterkant van de maan verzorgd door radiozendamateurs. Maar ook verzorgen radiozendamateurs noodcommunicatie in door rampen getroffen gebieden.

Natuurlijk maken zendamateurs ook gewoon radioverbindingen. Dat kan natuurlijk gewoon met spraak zijn maar ook morse of met behulp van de computer. Ook onderzoeken radioamateur het gedrag van radiosignalen in de atmosfeer, daar is nog bijzonder weinig over bekend.
Kortom radiozendamateur is een technische, uitdagende en leuke hobby. En je kunt het zo complex en duur maken als je zelf wilt.

Interesse?

Wil je meer weten over deze leuke, uitdagende en interessante hobby? Kom eens kijken op een van de afdelingsavonden van een van de 62 VERON afdelingen verdeeld over het hele land. Op 2 november 2019 organiseert de VERON de jaarlijkse Dag voor de RadioAmateur. Kom gerust langs je bent van harte welkom in de stand van de VERON voor meer informatie.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?