Morse en straight key challenge definitieve uitslagen

Morse en straight key challenge definitieve uitslagenOok tijdens de Dag voor de RadioAmateur in 2019 hebben Hans Remeeus PA0Q, Ad Wouterson PA2PCH en Harm Paas PA0HPG weer de Morse challenge georganiseerd. Maar dit jaar was de challenge uitgebreid met een extra onderdeel de straight key challenge. De volledige uitslag is te lezen in Electron, maar hier leest u alvast de meest opvallende zaken.

 


Morsevaardigheidstest

Klik op de afbeelding

Doel is om gedurende één minuut Nederlandse tekst met oplopende snelheid te nemen. De snelheid varieert van 10 tot en met 40 woorden per minuut. Aan de morsevaardigheid deden 16 helden mee. Die allemaal op hun eigen niveau een geweldige prestatie hebben geleverd. Alle deelnemers gefeliciteerd en bedankt voor het promoten van Morse als cultureel immaterieel erfgoed. Ieder deelnemer ontvangt een certificaat en een Morse challenge vaantje.

Ook werd tijdens de QRM-call opneemwedstrijd getoetst hoe goed de deelnemers in staat waren om calls te decoderen onder moeilijke omstandigheden. Zo gaat het in deze test om het zo goed mogelijk call opnemen terwijl het signaal meer en minder storing (QRM) ondervindt. De snelheid lag hier rond de 20 woorden per minuut.

Nieuw onderdeel tijdens de morse challenge de straight key challenge

Tijdens dit nieuwe onderdeel van de Morse challenge seinen de deelnemers met een gewone seinsleutel, straight key. Hier konden de deelnemers gebruik maken van de Junker of Kent seinsleutel. Maar een eigen meegebrachte seinsleutel mocht ook, mits deze aan de minimale eisen voldeed. Om een beoordeling te kunnen geven werd gebruik gemaakt van een Morse-decoder-analyzer.

De volledige uitslag komt binnenkort in de Electron

Wilt u de volledige uitslag lezen van de Morse challenge kijk dan in de komende Electron. Ontvangt u de Electron nog niet? Word dan snel lid en aak gebruik van onze speciale einde-jaars aanbieding. Word nu gratis lid en krijg de contributie over de laatste maanden van 2019 jaar cadeau. Je komt verder met de VERON en lees hier waarom.