Lid worden van de VERON heeft veel voordelen

Word lid van de VERON en maak gebruik van de speciale aanbiedingWord nu lid van de VERON en profiteer van de speciale aanbieding. Meld je daarom nu aan en krijg de contributie voor de rest van 2019 cadeau. Als u gebruik maakt van het online aanmeldformulier dan is het zo geregeld. U ontvangt dan niet alleen het maandblad Electron, maar u krijgt ook gratis toegang tot het Techniekforum. Tevens beschikt VERON over 62 regionale afdelingen. Dus er is altijd wel een gezellige afdeling bij u in de buurt.

Altijd een VERON afdeling bij u in de buurt

VERON heeft 62 afdelingen verspreid over het hele land. Wilt u weten waar? Dan kunt u deze hier vinden. Regionale afdelingen organiseren elke maand een bijeenkomst waar u van harte welkom bent. Maar dat is nog niet alles. Afdelingen organiseren tevens leuke en interessante evenementen. Denk maar eens aan lezingen over tal van onderwerpen in relatie met de hobby. Maar ook cursussen voor N- of de F-registratie.  Verder organiseren afdelingen velddagen of zelfs weekenden. Ook is er aandacht voor de jeugd zoals de JOTA-JOTI en komt ons cultureel erfgoed ook aan de orde met de Mills On The Air. Kortom binnen de VERON afdelingen in het land is er genoeg leuks te doen.

Maandblad Electron

Als u lid bent van de VERON dan krijgt u elke maand ons maandblad Electron in de bus. Een echt blad waar u geen elektronische hulpmiddelen voor nodig hebt om het te kunnen lezen. Een blad dat is gemaakt voor en door leden van de VERON. Electron staat vol informatie en wetenswaardigheden voor de radio- en zendamateur. Of dit nu gaat over evenementen die plaatsvinden of over zelfbouw. Ook staat in Electron veel informatie over de activiteiten van de verschillende commissies. Zoals NL-POST, VHF en hoger, Trafficbureau of ARDF commissie.

Techniekforum

VERON-leden hebben gratis toegang tot het VERON Techniekforum. Een kennisplatform waar leden hun (zelfbouw)experimenten delen. Zo kunt u gebruik maken van deze kennis en ideeën. Maar natuurlijk kunt u hier ook uw technische vragen kwijt of andere radio- zendamateurs helpen met uw kennis. Het Techniekforum is niet anoniem en u krijgt niet automatisch een toegang deze moet u aanvragen en dat kan hier.

Niet alleen voor geregistreerde zendamateurs

VERON is er niet alleen voor de geregistreerde zendamateurs. Ook de radioamateur kan bij de VERON terecht. Zo is er een commissie die zich richt op de luisteramateur, de NL-commissie. Luisteren maakt een belangrijk deel uit van deze radiohobby en veel zendamateurs zijn op deze manier met de hobby begonnen. Ook voor de luisteramateurs zijn er wedstrijden  – ook wel “contesten” genoemd. Daarmee kunt u uw ontvangstprestaties vergelijken met die van andere luisteramateurs.

Bezig met de N- of F-registratie?

Ook als u nog bezig bent om uw N- of F-registratie te behalen bent u bij de VERON van harte welkom. U kunt dan gebruik maken van de kennis die bij de afdelingsleden aanwezig is. Persoonlijke begeleiding of een cursus behoort ook tot de mogelijkheden.  Informeer hiervoor bij een van de afdelingen bij u in de buurt. Ga eens langs tijdens een afdelingsavond en maak kennis met de leden.

VERON als vertegenwoordiger bij nationale en internationale overheid en organisaties

VERON is als enige Nederlandse radioamateurvereniging aangesloten bij de IARU (International Amateur Radio Union). Zo is de IARU op dit moment met 10 personen aanwezig bij de World Radio Conference. Georganiseerd door de International Telecommunication Union van de Verenigde Naties. Hier verdedigt IARU de belangen van de radiozendamateur. Maar in Nederland heeft de VERON samen met de VRZA regelmatig overleg met Agentschap Telecom. Verslagen van deze overleggen staan op de website en zijn hier te vinden. Zo heeft Agentschap Telecom aan beide verenigingen gevraagd mee te denken over de mogelijkheden die de N-geregistreerden op de amateurbanden hebben. Dit heeft ertoe geleid dat er een evenwichtig voorstel ligt dat nu verder door Agentschap Telecom in behandeling is genomen.

Kortom met de VERON kom je verder.

Maak gebruik van de speciale aanbieding en word lid

Kortom voldoende redenen om lid te worden van de VERON. Maakt u gebruik van deze aanbieding dan krijgt u de contributie over de laatste maanden van dit jaar van de VERON cadeau. Voor € 49 bent u al lid, dat is net iets meer dan € 4 per maand. Kijk hier voor alle tarieven en lidmaatschapsvormen.

Het aanmeldformulier kunt u vinden op: https://www.veron.nl/lid-worden/

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?