CQ World Wide WPX CW Contest 2024 is aanstaand weekend al!

CQ World Wide WPX CW Contest 2024 is aanstaand weekend al!De CQ WPX-wedstrijdcommissie nodigt u uit om deel te nemen aan de CQ World Wide WPX CW Contest 2024. Deze contest vindt plaats in het laatste weekend van mei, dus aanstaand weekend al. Traditiegetrouw trekt dit evenement vele duizenden deelnemers van over de hele wereld.

Dit jaar zijn de CW-contestdagen dus op 25 en 26 mei 2024. Het doel is om zoveel mogelijk radioamateurs en prefixes te contacteren binnen een periode van 48 uur. Het is een geweldige kans om prefixes te verzamelen voor het felbegeerde CQ WPX Awards Programma.

Deze contest loopt van 00:00 UTC op 25 mei tot 23:59 UTC op 26 mei 2024. Het zijn aldus weer hoogtijdagen voor elke CW-fanaat.

De CQ World Wide WPX Contest is ’s werelds grootste wedstrijd voor radioamateurs. Deze contest is gebaseerd op het CQ WPX Awards Programma dat wordt aangeboden door CQ Magazine voor het werken met zoveel mogelijk verschillende prefixes. Je mag alleen de 1,8, 3,5, 7, 14, 21 en 28 MHz-banden gebruiken. We moedigen het naleven van de vastgestelde bandplannen sterk aan.

De regels in het kort

Er wordt bij ieder contact een RST-rapport plus een progressief contactserienummer beginnend met 001 voor het eerste contact uitgewisseld.

Multi-Two, Multi-Unlimited en Multi-Distributed deelnemers gebruiken afzonderlijke serienummerreeksen op elke band.

De eindscore is het resultaat van het totaal aantal QSO-punten vermenigvuldigd met het aantal verschillende gewerkte prefixen.

Contacten tussen stations op verschillende continenten zijn drie (3) punten waard op 28, 21 en 14 MHz en zes (6) punten op 7, 3,5 en 1,8 MHz.

Contacten tussen stations op hetzelfde continent, maar verschillende landen, zijn één (1) punt waard op 28, 21 en 14 MHz en twee (2) punten op 7, 3,5 en 1,8 MHz. Uitzondering: alleen voor Noord-Amerikaanse stations: contacten tussen stations binnen de Noord-Amerikaanse grenzen (beide stations moeten zich in Noord-Amerika bevinden) zijn twee (2) punten waard op 28, 21 en 14 MHz en vier (4) punten op 7, 3,5 en 1,8 MHz.

Contacten tussen stations in hetzelfde land zijn 1 punt waard, ongeacht de band.

De prefix multiplier is het aantal geldige prefixen dat is verwerkt. Elk PREFIX wordt slechts één keer geteld, ongeacht de band of het aantal keren dat dezelfde prefix wordt gebruikt.

Een PREFIX is de letter/cijfercombinatie die het eerste deel van de amateuroproep vormt. Voorbeelden: N8, W8, WD8, HG1, HG19, KC2, OE2, OE25, LY1000, enz. Elk verschil in nummering, letters of volgorde daarvan telt als een afzonderlijke prefix.

Special event stations zijn ook van harte welkom

We moedigen speciale evenementen, herdenkings- en andere unieke prefixstations natuurlijk ook aan om deel te nemen. Prefixen moeten worden uitgegeven of toegestaan ​​door de vergunningverlenende autoriteit van het land waar de activiteit plaatsvindt.

Het is een fenomenale kans om vrienden te ontmoeten, prefix-totalen op te bouwen en bij te dragen aan de inspanningen van je club. Iedere radioamateur is welkom en wordt aangemoedigd door de de CQ WPX-wedstrijdcommissie om deel te nemen.

CQ World Wide WPX CW Contest logs

De deadline voor het indienen van logbestanden is 31 mei 2024, 23:59 UTC. Logs moeten worden geüpload op https://www.cqwpx.com/logcheck

De CQ WPX-wedstrijdcommissie moedigt iedereen aan om hun contestlog te uploaden en alle deelnemers die vóór de deadline log indienen, kunnen certificaten downloaden zodra de scores definitief zijn.

Ga naar https://www.cqwpx.com/index.htm voor de volledige reglementen, resultaten uit het verleden, records, plaquettes en andere bronnen ter ondersteuning van uw CQ WPX CW-activiteiten.

Voor vragen kunt u terecht bij director@cqwpx.com

Lees ook

  1. CQ WPX – Home
  2. Raw Scores for the 2022 CQ WPX CW Contest
  3. CQ-WPX-cw 25 en 26 mei 2024 – VERON a20 – Kennemerland
  4. CQ WPX – Scores CW

Bron: https://www.cqwpx.com/rules.htm

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ