Morse-examen in België voor een ‘CW included’-aantekening

Morse-examen

Al enige tijd is het niet meer mogelijk om in Nederland morse-examen te doen. In België kan dat echter nog wel, ook voor Nederlandse radioamateurs. Slagen voor het examen geeft bovendien recht op de ‘CW included’-aantekening op het registratiebewijs, als je dat wilt.

Morse-examen

In overeenstemming met het besluit van de Raad van BIPT van 19 januari 2021 organiseert de UBA-sectie Diest voor de zevende maal de BIPT MORSE proef. Na het slagen in deze proef ontvangen de deelnemers een “bewijs van slagen” waarmee de houders van een Belgisch klasse A bedieningscertificaat de vermelding “Morse xx WPM” op hun bedieningscertificaat kunnen verkrijgen.

Het staat buitenlandse radioamateurs vrij om deel te nemen aan deze BIPT MORSEproef.

BIPT

De Belgische radioamateurvereniging UBA heeft toestemming van het BIPT (de Belgische Rijksinspectie Digitale Infrastructuur) om een officiële morseproef af te nemen. Geslaagden ontvangen een ‘bewijs van slagen’ van de UBA, waarmee houders van een Belgisch klasse A-bedieningscertificaat de vermelding ‘Morse 5 wpm’ of ‘Morse 12 wpm’ op hun certificaat kunnen verkrijgen. Met dit ‘bewijs van slagen’ kunnen Nederlandse zendamateurs dus de aantekening ‘CW included’ op hun registratiebewijs aanvragen.

Achtereenvolgens worden twee proeven georganiseerd: 5 WPM en 12 WPM.

Datum

Datum: 6 april 2024 om 14:00 uur
Uiterste inschrijfdatum: 6 maart 2024

Plaats: Citadel in Diest (lokalen UBA/DST)
Voor wie: Belgische radioamateurs en buitenlandse radioamateurs
Seinsnelheid: 5 WPM en/of 12 WPM (eigen keuze)

Voor meer informatie en aanmelding neem je contact op via het volgende e-mailadres: on6kl@uba.be
De UBA-sectie Diest organiseert in 2024 dit morse-examen inmiddels voor de zevende keer.

Zie het examen reglement van de BIPT (PDF download)

Met dank aan Ronny ON6CQ