Resultaten radio-examens van 1 maart 2023: 51 geslaagden

Examens voor de radiozendamateur: wat gaat er veranderenOp 1 maart werden er radio-examens afgenomen in Houten. Van Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens (SRE) ontvingen wij de voorlopige examenresultaten.

Voor het N-examen lag het slagingspercentage op 85%, terwijl voor het F-examen 48,6% van de kandidaten slaagde.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten 1 maart 2023

Op donderdag 1 maart waren er radio-examens in Houten. De examenresultaten luiden als volgt:

  • Voor het F-examen wisten 17 van de 35 kandidaten voldoende goede antwoorden te geven, een slagingspercentage dus van 48,6%.
  • Voor het N-examen waren dat er 34 van de 40 kandidaten, een slagingspercentage van 85 %.

De Stichting Radio Examens (SRE) houdt dit jaar nog examens op 4 maart (besloten examen), 13 mei (Leeuwarden) en 21 juni (Nijkerk). Vanaf 1 juli worden de examens afgenomen door het CBR.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

De Stichting Radio Examens (SRE) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar de Rijksdienst Digitale Infrastructuur (RDI), het voormalige Agentschap Telecom. RDI controleert de persoonsgegevens en neemt deze op de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt RDI een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nog ontvangst van de beschikking, brengt de SRE  de deelnemers zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Op de website van de RDI kun je vervolgens jouw registratie aanvragen.

Het CBR neemt de radio-examens over

Zoals bekend, neemt het CBR per 1 juli 2023 de organisatie van de radio-examens over. Lees daartoe ons eerdere artikel: Examens voor de radiozendamateur: wat gaat er veranderen.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het novice (N)- als het full (F)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Ook kunt u een van de trainingen volgen die gegeven worden in een van de 62 VERON-afdelingen verspreid over het hele land.