SRE examens N- en F-registratie wederom uitgesteld

SRE examens N- en F-registratie wederom uitgesteldOp 12 januari 2021 heeft het kabinet een verlenging van de huidige lockdown afgekondigd. Daardoor is de lockdown in verband met het SARS-CoV-2 virus verder verleng tot 9 februari 2021. Stichting Radio-examens is door deze verlenging genoodzaakt om een aantal geplande SRE examens wederom te verplaatsen.

Zo meldt de SRE (Stichting radio-Examens) in een update aan de webredactie

De lockdown, om het aantal coronabesmettingen terug te dringen, is met drie weken verlengd, gerekend vanaf 19 januari 2021. Door de verlenging is het niet mogelijk om de examens van 27 januari 2021 (Nieuwegein) en 1 februari 2021 (Nijkerk) door te laten gaan.

Inhaal-examen voor al ingeschreven kandidaten

Voor de kandidaten die zich hadden ingeschreven voor deze examens is door de Stichting Radio Examens (SRE) een “inhaal-examen” georganiseerd op zaterdag 20 februari. Maar deze datum is onder het voorbehoud, dat er niet weer een verlenging van de  lockdown komt.

Deze inhaal-examens vinden plaats bij Meeting District in Nieuwegein. De kandidaten zijn hierover inmiddels door de SRE geïnformeerd. Ook zijn de inhaal-examens uitsluitend toegankelijk voor kandidaten waarvan een eerder examen is geannuleerd.

SRE Examens voor de radiozendamateur

De SRE (Stichting Radio Examens) is een initiatief van VERON en VRZA. Via deze onafhankelijke SRE stelt u in staat het examen Radiozendamateur N of F af te leggen. En na een behaald examen kunt u zich bij het Agentschap Telecom registreren als radiozendamateur.

Zendamateur worden

PACC PA6A

Als luisteramateur heb je geen vergunning, licentie of registratie nodig, alhoewel je als luisteramateur ook een registratie kan krijgen, een zogenaamd luisternummer (ook wel NL-nummer genoemd). Wil je gaan uitzenden op één van de amateurfrequenties, dan heb je een registratie nodig. Er is een N-registratie (novice ofwel beginners) en een F-registratie (full ofwel volledig). Om een registratie te krijgen moet je eerst een examen afleggen.

Diverse VERON afdelingen door het land houden cursussen voor het N-examen of F-examen. Ook individuele zendamateurs bieden hulp bij het leren voor het examen. Daarnaast heeft de VERON twee cursusboeken en bundels oefenexamens, die je in de VERON webshop kunt bestellen. Kijk voor verschillende mogelijkheden om een cursus te volgen op deze pagina. En op de website van de Stichting Radio Examens vind je gedetailleerde informatie over de examens en een overzicht van examen data.