SRE examens N- en F-registratie wederom uitgesteld

SRE examens N- en F-registratie wederom uitgesteld

Op 23 februari heeft het kabinet laten weten welke versoepelingen er mogelijk zijn. Helaas is het nog niet toegestaan om bijeenkomsten te organiseren. Dit betekent dat de geplande radio-examens van 3 maart en 10 maart niet door zullen gaan.

Inhaal-examen voor al ingeschreven kandidaten

Kandidaten die op 3 maart hun examen zouden doen, zijn inmiddels uitgenodigd om op woensdag 14 april hun examen af te leggen. Voor de kandidaten van de RFDX die op 10 maart examen zouden doen, is ruimte gecreëerd om aan te sluiten bij het examen dat op zaterdag 27 maart is gepland. Beide examens worden gehouden bij Meeting District in Nieuwegein.

Uiteraard geldt ook bij deze nieuwe data het voorbehoud dat de Stichting Radio Examens de examens alleen kan laten doorgaan als bijeenkomsten zijn toegestaan.

Stichting Radio-Examens:

Op 8 maart is er weer een persconferentie. Van deze persconferentie hangt af of examens die op 17 maart gepland zijn ook gaan verschuiven. Mocht dat het geval zijn, dan worden de betrokkenen zo snel mogelijk door de Stichting Radio Examens geïnformeerd.

SRE Examens voor de radiozendamateur

De SRE (Stichting Radio Examens) is een initiatief van VERON en VRZA. Via deze onafhankelijke SRE stelt u in staat het examen Radiozendamateur N of F af te leggen. En na een behaald examen kunt u zich bij het Agentschap Telecom registreren als radiozendamateur.

Zendamateur worden

PACC PA6A

Als luisteramateur heb je geen vergunning, licentie of registratie nodig, alhoewel je als luisteramateur ook een registratie kan krijgen, een zogenaamd luisternummer (ook wel NL-nummer genoemd). Wil je gaan uitzenden op één van de amateurfrequenties, dan heb je een registratie nodig. Er is een N-registratie (novice ofwel beginners) en een F-registratie (full ofwel volledig). Om een registratie te krijgen moet je eerst een examen afleggen.

Diverse VERON afdelingen door het land houden cursussen voor het N-examen of F-examen. Ook individuele zendamateurs bieden hulp bij het leren voor het examen. Daarnaast heeft de VERON twee cursusboeken en bundels oefenexamens, die je in de VERON webshop kunt bestellen. Kijk voor verschillende mogelijkheden om een cursus te volgen op deze pagina. En op de website van de Stichting Radio Examens vind je gedetailleerde informatie over de examens en een overzicht van examen data.