Examenresultaten N- en F-examens Nieuwegein

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 2 maart 2022 werden de N- en F-radioexamens afgenomen in Nieuwegein. Een dag later maakte de Stichting Radio Examens (SRE) al de voorlopige examenresultaten bekend.

Voor het N-examen lag het slagingspercentage op 70%, terwijl voor het F-examen 65% van de kandidaten slaagde. Het totaal aantal examenkandidaten bedroeg 60.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten 2 maart 2022 in Nieuwegein

Examens maart: prima resultaten, maar niemand foutloos.
De eerste radio-examens na de Covid-19 verspoelingen zijn achter de rug: op 2 maart mocht de Stichting Radio Examens (SRE) 20 kandidaten ontvangen voor het F-examen in Nieuwegein. Voor het N-examen gingen 40 kandidaten op. De examendag leverde 13 nieuw geslaagde F-amateurs op (slagingspercentage 65%). Bij het N-examen wisten 28 van de 40 kandidaten voldoende juiste antwoorden te geven (slagingspercentage 70%). Dit keer wist geen van de kandidaten alle vragen goed te beantwoorden. Vier kandidaten maakten maar één foutje: keurig!

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt AT een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nadat de SRE de beschikking heeft ontvangen, worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kun je vervolgens jouw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

Ook examen doen? Dat kan! Op 21 mei worden examens gehouden in Leeuwarden en op 22 juni in Nieuwegein. Aanmelden voor een examen kan via www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Ook kunt u een van de trainingen volgen, die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.