Examenresultaten radio-examens Nijkerk

Op 18 januari waren de eerste radio-examens van 2023, in Nijkerk (Gelderland). Op dezelfde dag ontvingen wij al de voorlopige examenresultaten van Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens (SRE).

Voor het N-examen lag het slagingspercentage op 82,1%, terwijl voor het F-examen 50% van de kandidaten slaagde.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten 18 januari 2023

Op woensdag 18 januari waren er radio-examens in Nijkerk. De examenresultaten luiden als volgt:

  • Voor het F-examen waren er 18 kandidaten, van wie er 9 slaagden, een slagingspercentage dus van 50 %.
  • Voor het N-examen waren er 28 kandidaten, van wie er 5 helaas niet slaagden, een slagingspercentage dus van 82,1 %.

De volgende examens die door de Stichting Radio Examens (SRE) worden afgenomen, vinden plaats op woensdag 1 maart in Houten. Voor dit examen is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als de examens van 1 maart volgeboekt zijn, is de eerst volgende mogelijkheid om examen te doen op 13 mei in Leeuwarden. Op www.radio-examen.nl vind je meer informatie over de examens en de mogelijkheid om je in te schrijven.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). AT controleert de persoonsgegevens en neemt deze op de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt AT een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nog ontvangst van de beschikking, brengt de SRE  de deelnemers zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Op de website van Agentschap Telecom kun je vervolgens jouw registratie aanvragen

Het CBR neemt de radio-examens over

Zoals bekend, neemt het CBR per 1 juli 2023 de organisatie van de radio-examens over. Lees daartoe ons eerdere artikel: Examens voor de radiozendamateur: wat gaat er veranderen.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het novice (N)- als het full (F)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Ook kunt u een van de trainingen volgen die gegeven worden in een van de 62 VERON-afdelingen verspreid over het hele land.