Terschelling vier radiozendamateurs rijker na examens in Nieuwegein

Terschelling vier radiozendamateurs rijker na examens in NieuwegeinEerst leren voor je Novice examen. Vervolgens 15 uur reizen om een examen te kunnen doen. Dan ook nog eens het examen met goed gevolg afleggen. Dat moet een goed gevoel zijn geweest voor de vier examenkandidaten afkomstig van Terschelling.

Na het rondsturen van de nieuwsbrief ontvangt de webredactie een bericht van Johan PD0JOK. Terschelling is vier radiozendamateurs rijker geworden na de radio-examens van 6 maart in Nieuwegein. Op deze dag waren 31 kandidaten aanwezig voor het F(ull)-examen en zijn er 18 geslaagd. Voor het N(ovice)-examen waren 60 kandidaten aanwezig en slaagden er 52 voor het examen.

Zo schrijft Johan PD0JOK

Op Terschelling zijn 4 amateurs geslaagd voor novice. Wij waren lid geworden van de rfdx vereniging en die boden in oktober aan om voor novice te gaan. Een half jaartje twee keer in de week twee uur leren via teamspeak. Door de goede uitleg ging dat erg goed.

Cursus N(ovice) of F(ull) bij de VERON

Ook afdelingen van de VERON organiseren met regelmaat trainingen in de buurt. Hoewel dit (nog) niet centraal wordt gepubliceerd op de hoofdsite is hierover meer te vinden op de afdelingswebsites. Tevens is het mogelijk om bij een afdeling te informeren naar individuele begeleiding indien er op dat moment geen centrale cursus is.

Cursusmateriaal

Op de webshop van de VERON is het benodigde cursusmateriaal te vinden. Echter door de maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus kan echter op dit moment geen levering plaatsvinden. Dit zal zo snel mogelijk weer op gang worden gebracht als de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus dit weer toelaat.

Lid van de VERON

Als VERON-lid ontvang je 20% korting in de webshop op het cursusmateriaal. Maar krijg je ook toegang tot het Techniekforum. Dit techniekforum is exclusief voor leden van de VERON en bevat informatie over techniek, zelfbouw en onderwerpen over experimenteel radio-onderzoek. Ook organiseren afdelingen van de VERON regelmatig bijeenkomsten waar interessante lezingen worden gehouden. Tevens krijg je dan elke maand het blad Electron in de bus vol met interessante wetenswaardigheden over de radiohobby.

Lid Worden

Kom erbij en word lid van de VERON. Vul direct het aanmeldformulier in en word lid van de grootste radioamateurvereniging van Nederland.