Examenresultaten 26 mei 2021 N- en F-examens Nieuwegein

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 26 mei 2021 zijn weer N en F radioexamens afgenomen. Met deze keer weer goede examenresultaten. De examens zijn gehouden in Nieuwegein, waar al eerder zendamateurexamens zijn afgenomen. Het was een druk bezocht examen met in het totaal 78 kandidaten die aan het examen hebben deelgenomen.

Voorlopige examenresultaten van 26 mei 2021 in Nieuwegein

De examenresultaten zijn deze keer hoog te noemen.

  • Voor het F-examen waren er 38 kandidaten waarvan er 32 zijn geslaagd. Dat betekent dat ruim 84 procent van de examenkandidaten is geslaagd.
  • Het N-examen is gemaakt door 40 kandidaten. Hiervan zijn er 31 geslaagd met een slagingspercentage van ruim 77 procent.

Alle kandidaten die zijn geslaagd van harte gefeliciteerd! Nu even wachten op de officiële uitslag. Voor de kandidaten waarbij het deze keer niet is gelukt: tot ziens bij het volgende examen. De VERON zal er ook weer bij zijn voor de morele ondersteuning.

Het examen was prima te doen. Maar wel jammer dat er dit keer geen vragen over logische schakelingen in zaten: daar had ik behoorlijk wat aandacht aan besteed tijdens het studeren.

Dat was de reactie van één van de 38 kandidaten aan het F-examen van 26 mei in Nieuwegein.

Een erg goed gemaakt F-examen

Aldus Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens (SRE). Ruim 84% van de kandidaten wist te slagen. Normaal is dat voor F-examens rond de 60 %. Een verklaring voor het relatief hoge slagingspercentage heeft Vrolijk niet: De SRE heeft geen invloed op de geselecteerde vragen in een examen. De vragen waren dit keer ook niet specifiek gemakkelijker dan bij andere examens.  De uitslag van het N-examen lag meer in lijn met het gemiddelde slagingspercentage. Hiervoor wisten 31 van de 40 kandidaten te slagen (77,5%).

Ik ben geslaagd. Wat nu?

De SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateurregistratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna wordt de uitkomst van het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kunt u vervolgens uw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

De Stichting Radio Examens organiseert dit jaar nog examens in juli (volgeboekt), september, oktober en november. Inschrijven kan op de website van de stichting: www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.