Cursisten worden nieuwe leden

Cursisten worden nieuwe ledenAls VERON zijn we jaren lang her en der in het land aanwezig geweest bij de examens-radiozendamateurs van des tijds nog het Agentschap Telecom. We hebben de gespannen kandidaten aangemoedigd en gefeliciteerd bij positief resultaat. Het was altijd een prima gelegenheid om onze vereniging toch weer even op de kaart te zetten. Alle kandidaten kregen een mapje en later een tas met inhoud.

Per jaar spraken we zo toch behoorlijk veel amateurs die nog geen lid van de VERON waren. Na ons gesprek en leuke attentie werd het VERON lidmaatschap serieus in overweging genomen. Via het Centraal Bureau werden we dan later geïnformeerd hoeveel leden de actie had opgeleverd.

Het post-corona tijdperk

In de post-corona periode zijn de zaken veranderd. We mochten als promotors niet meer aanwezig zijn als de kandidaten het examenlokaal uitkwamen. Het corona-spook waarde nog steeds rond! De Stichting Radio Examen (SRE) was zo vriendelijk de tasjes aan de stoelen van de kandidaten te hangen. Zo kwamen we toch in “beeld”. Ook dat leverde gelukkig toch ook weer nieuwe leden op.

We weten natuurlijk dat op dit moment de radio-examens afgenomen worden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Kandidaten kunnen bij alle vestigingen van het CBR hun examen afleggen op vrijwel ieder moment dat hun dat uitkomt. Tja, Hoe kunnen we nu deze kandidaten attent maken op de VERON en stimuleren lid te worden?

Docenten als ambassadeurs

In heel veel afdelingen worden aspirant radioamateurs opgeleid voor het examen. Heel veel docenten doen dat deskundig, stimulerend en met veel energie. Daar liggen kansen!. Deze docenten zijn eigenlijk ambassadeurs van onze hobby. Wellicht kunnen zij hun kandidaten stimuleren lid te worden en gebruik te maken van de faciliteiten die onze vereniging biedt.

De PR-Commissie heeft alle brochures die we hebben weer up-to-date gebracht. Deze zijn beschikbaar in PDF-formaat vanaf deze VERON-webpagina. Welgeteld 10 verschillende brochuretitels. Via het “aanvraagformulier promotiemateriaal” bestel je kostenloos de verschillende brochures in gedrukte vorm om uit te delen. Wil je ook een paar recente Electron’s weggeven, laat dat dan weten in het vakje “motivatie” van het aanvraagformulier. Laten we samen jullie kandidaten stimuleren VERON-lid te worden.

Heb je een radioactiviteit waarbij deze brochures kunnen bijdragen aan onze hobby bij een groter publiek bekend te maken? Maak dan gebruik van dezelfde service!

Suggesties en vragen graag naar voorzitter.prc@veron.nl

‘73 Okko Ebens / PH2CV
Voorzitter PR-Commissie