in 2021 326 kandidaten geslaagd bij Stichting Radio Examens

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio Examens

Henk Vrolijk, PA0HPV, meldt dat er in 2021 geslaagde 326 kandidaten zijn bij Stichting Radio Examens. Op 3 november waren de laatste radio-examens van 2021. Daarbij wisten 7 kandidaten te slagen voor het F-examen (36,8%) en 24 voor het N-examen (70,6%). Nu het laatste examen van dit jaar achter de rug is, is het ook tijd om de balans van de examenresultaten 2021 op te maken.

Negen examens

Henk Vrolijk, secretaris van de SRE laat weten: “Dit jaar heeft de SRE negen maal een examen georganiseerd. Daarbij mochten we op de verschillende locaties (Nieuwegein, Leeuwarden en Veldhoven) in totaal 440 kandidaten ontvangen: 159 voor het afleggen van het F-examen en 281 voor het N-examen. Ook werd er viermaal een bijzonder examen afgenomen, driemaal N en eenmaal F. Het slagingspercentage bij de N-kandidaten lag dit jaar op 80,4% (229 geslaagden). Bij het F-examen lag dit op 61,0% (97 geslaagden)”

 2022

Ook in 2022 is de organisatie van radio-examens weer in handen van de Stichting Radio Examens. Op de website van de SRE staan de al bekende examendata in 2022 vermeld. Het eerstvolgende examen is op 19 januari 2022 in Nijkerk (GLD). Het N-examen op 19 januari is al volgeboekt, bij het F-examen is nog plaats.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

De SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateurregistratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna wordt de uitkomst van het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kunt u vervolgens uw registratie aanvragen.

Komende N- en F-examens

De Stichting Radio Examens organiseert ook volgend jaar weer examens. Inschrijven kan op de website van de stichting: www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.