Radio-zendexamen 4 november 2020

Op 4 november 2020 doen de laatste 79 kandidaten van 2020 hun radio-zendexamen in Nieuwegein. Natuurlijk had VERON daar weer graag bij aanwezig geweest om de kandidaten een hart onder de riem te steken. Helaas is dat door de maatregelen om het SARS-CoV-2 virus onder controle te krijgen niet mogelijk. 

Maar is het u in 2020 niet gelukt om examen te doen of met succes af te sluiten? Dan is de eerste gelegenheid om in 2021 radio-zendexamen te doen al op 13 januari 2021 in Congrescentrum De Schakel in Nijkerk. 

Aanwezigheid VERON bij radio-zendexamens

Onder normale omstandigheden zou VERON aanwezig zijn geweest bij de radio-zendexamens. Of dit nu in Nijkerk, Assen, Vlaardingen, Veldhoven of Nieuwegein is. Maar helaas is dat met de maatregelen rond het SARS-CoV-2 virus nu even niet mogelijk. De VERON PR-commissie mist het aanwezig zijn bij de radio-zendexamens. We ontmoeten daar niet alleen de examenkandidaten maar is er ook contact met VRZA, RFDX en de DLZA. Een mooie gelegenheid om elkaar bij te praten over amateurradio, opleidingen, ideeën op te doen en van elkaar te leren.

Regels voor examenkandidaten

Zowel de Stichting Radio-examens als Meetingdistrict hebben een aantal regels opgesteld voor examenkandidaten en medewerkers.

 • Je komt niet als je symptomen hebt.
 • Maar bij de ingang wordt voor je zekerheid je temperatuur gemeten door iemand van Meeting District.
 • Ook heeft iedereen heeft een formulier voor een gezondheidsverklaring toegezonden gekregen en moet deze ingevuld afgeven aan personeel van Meeting District.
 • Tevens is een mondkapje verplicht, behalve zolang je achter je tafeltje bezig bent om het examen te maken.
 • Ook SRE-mensen dragen mondkapjes en handschoenen.
 • Er zijn twee aparte zalen in gebruik in verband met het maximaal aantal deelnemers per zaal.
 • Geen gebruik van de hal, na binnenkomst wordt men direct doorgestuurd naar zijn examenzaal.
 • Niet eerder dan 20 minuten tevoren naar binnen

Hoe laat zijn de radio-zendexamens?

Het F-examen begint om 13.00 uur. U krijgt 1 uur en 45 minuten de tijd voor het F-examen. Daarna start het N-examen om 15.00 of 15.15 uur. U krijgt 1 uur en 15 minuten de tijd voor het N-examen.

Examenkandidaten succes

Natuurlijks wenst VERON alle kandidaten weer veel succes met het examen. Op 4 november 2020 zullen 44 kandidaten opgaan voor het N(ovice) examen. Maar gaan ook 35 kandidaten op voor de F(ull) registratie.

Informatiepakket

Natuurlijk kunnen de examenkandidaten ook deze keer weer een VERON-informatiepakket in ontvangst nemen. Ook heeft VERON speciaal voor de examenkandidaten weer een speciale aanbieding in de webshop. Lees daarvoor de brief die bijgesloten is in het VERON-informatiepakket.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?