Doe mee aan de VERON PA-beker contest

Doe mee aan de VERON PA-beker contest

Een trotse VERON PA-Beker contest winnaar van een tijdje terug

In het tweede weekeinde van november is de VERON PA-beker contest. En dat is dus al aanstaand weekend…!!!

Op zaterdag 10 november in CW en op zondag 11 november in SSB. De kern is verbindingen maken met zoveel mogelijk Nederlandse stations.  En dat gebeurt op de 40 en 80 meter band.

Uitwisselen rapport en regionummer volstaat. En daarbij is het regionummer de multiplier. De contest begint elke dag om 10.00 uur Nederlandse tijd en duurt maar enkele uren. Maar het is wel een van de ‘gezelligste’ contesten.

De PA-beker contest is voor de Novice ideaal om ook eens met het contesten kennis te maken.

 

Gratis VERON log-programma

Het probleem voor het maken van een log hoeft er niet te zijn. De VERON heeft voor deze typische Nederlandse contest een eigen log programma gemaakt geschikt voor elke Windows computer. Daarmee is het voor iedere deelnemer uiterst eenvoudig geworden om een log in te sturen in het gewenste Cabrillo formaat.

Gebruik altijd de laatste versie

Er is vergeleken met de vorige versie weer veel veranderd. De gebruikers interface (vooral schermweergave) heeft een metamorfose ondergaan. Ook is de interne structuur gewijzigd. Alle QSO’s kunnen nu ook geselecteerd als CSV, ADIF of TXT file worden opgeslagen om gebruikt te worden voor andere doeleinden zoals bv. het maken van etiketten voor QSL kaarten. Er kan een keuze worden gemaakt uit 9 lettertypen. Ook de achtergrond kleur kan uit 10 kleuren worden gekozen. Zo kan iedereen het werkscherm optimaal mogelijk leesbaar instellen.

Download het VERON PA-beker contest logprogramma

ZIP bestand

Start de Download

Het PA-beker logprogramma is voor iedereen (weer een VERON-service) gratis te downloaden. Het heeft de naam VERONPAB2018. Het is een ZIP bestand. Alleen uitpakken in een mapje en het is klaar voor gebruik. Het programma kan ook op een USB stick of schijf worden gezet en werkt daarop prima. Het kan dus overal naar meegenomen kan worden. Een geïllustreerde zeer uitgebreide handleiding is bijgevoegd in het ZIP-bestand.

Door Evert Beitler PA3AYQ

Meer PA-Beker info is hier te lezen, waaronder het reglement.