Doe mee aan de VERON PA-beker contest

Doe mee aan de VERON PA-beker contest

Een trotse VERON PA-Beker contest winnaar van een tijdje terug

In het tweede weekeinde van november is de VERON PA-beker contest.

Op zaterdag 14 november in CW en op zondag 15 november in SSB. De kern is verbindingen maken met zoveel mogelijk Nederlandse stations.  En dat gebeurt op de 40 en 80 meter band. Uitwisselen rapport en regionummer volstaat. En daarbij is het regionummer de multiplier. De contest begint elke dag om 09.00 uur UTC en duurt maar enkele uren. Maar het is wel een van de ‘gezelligste’ contesten. De PA-beker contest is voor de beginnende contester ideaal om ook eens met het contesten kennis te maken.

Doe mee met de Afdelingscompetitie

Door mee te doen aan de PA-Beker contest kun je ook een puntje of meer verdienen voor de afdeling. Elk jaar start deze afdelingscompetitie opnieuw waarbij de afdelingen onderling de strijd aangaan. Door mee te doen aan de verschillende contesten die door het jaar gehouden worden kun je punten verdienen. Vraag er eens naar op de afdelingsavond van jouw regio.

Gratis VERON log-programma

Het probleem voor het maken van een log hoeft er niet te zijn. De VERON heeft voor deze typische Nederlandse contest een eigen log programma gemaakt geschikt voor elke Windows computer. Daarmee is het voor iedere deelnemer uiterst eenvoudig geworden om een log in te sturen in het gewenste Cabrillo formaat.

Nieuwe logrobot in gebruik genomen

Voor het insturen van de logs zijn 2 logrobots in gebruik genomen. Een voor de PA-Beker CW contest en een voor de PA-Beker SSB contest. Met de knoppen hieronder kom je direct op de juiste robot terecht.

Gebruik altijd de laatste versie

Er is vergeleken met de vorige versie weer veel veranderd. De gebruikers interface (vooral schermweergave) heeft een metamorfose ondergaan. Ook is de interne structuur gewijzigd. Alle QSO’s kunnen nu ook geselecteerd als CSV, ADIF of TXT file worden opgeslagen om gebruikt te worden voor andere doeleinden zoals bv. het maken van etiketten voor QSL kaarten. Er kan een keuze worden gemaakt uit 9 lettertypen. Ook de achtergrond kleur kan uit 10 kleuren worden gekozen. Zo kan iedereen het werkscherm optimaal mogelijk leesbaar instellen.

Meer informatie over de PA-Beker

Op de website is meer informatie te vinden over de PA-Beker en de reglementen zijn te vinden op PA-Beker-reglement 2020.