Examenresultaten N- en F-examens Nieuwegein

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 2 oktober 2021 werden de N- en F-radioexamens afgenomen in Nieuwegein. Een dag later maakte de Stichting Radio Examens (SRE) al de voorlopige examenresultaten bekend.

Voor het N-examen lag het slagingspercentage boven de 90%, terwijl voor het F-examen de helft van de kandidaten slaagde. Het totaal aantal examenkandidaten bedroeg 31.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten van 2 oktober 2021 in Nieuwegein

Op zaterdag 2 oktober organiseerde de SRE examens in Nieuwegein. Voor het F-examen kwamen 10 kandidaten opdagen. De helft van hen wist voldoende goede antwoorden te geven om te slagen. Bij het N-examen mocht de SRE 21 kandidaten ontvangen. Van hen kunnen er 19 (90,5%) zich binnenkort voor de eerste keer als radiozendamateur bij het Agentschap Telecom gaan registreren.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt AT een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nadat de SRE de beschikking heeft ontvangen, worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kun je vervolgens jouw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

Dit jaar organiseert de SRE nog één keer examens, namelijk op woensdag 3 november in Nieuwegein. De examendata voor de eerste helft van 2022 zijn inmiddels ook bekend: woensdag 19 januari in Nijkerk, woensdag 2 maart in Nieuwegein en zaterdag 21 mei in Leeuwarden. Aanmelden voor een examen kan via www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.