Radio zendexamens Assen

Verslag Radio zendexamens Assen

Na iets meer dan een halfjaar cursus en examentraining was op 22 mei de dag aangebroken om in Assen zendexamen te doen. Door de toenemende belangstelling voor zendexamens in het noorden zijn we uitgeweken naar een grotere locatie. Deze locatie ’t Markehuus Scharmbarg 35 9407 EA Assen ( in de wijk Peelo ). Waar onder leiding van Ton Nikkelen (PA2AMJ) de Novice cursus 2012-2013 werd gegeven. De kruitdampen in Assen vanwege de examens zijn opgetrokken en na blijdschap en teleurstelling is het tijd om terug te zien op de examens.

Radio zendexamens 22 mei te Assen We zijn om 13:00 begonnen met het F examen waarvoor 17 kandidaten zijn opgekomen met 6 geslaagden (35,3%). Waar 10 kandidaten uit mijn cursus bij zaten en er 5 van zijn geslaagd. Eerder was er al een cursist geslaagd dus is het totale percentage 11/6 = 54,5% voor mij.

Verslag Radio zendexamens Assen

Omdat het F- examen 1:45 uur duurt zij de Novice examens om 15:00 uur gehouden. Hiervoor zijn 30 kandidaten geëxamineerd met 19 geslaagden 63,3%. Een groot deel van de geslaagde kwam uit de eerder vermelde cursus van mijn ex-cursist tegenwoordige cursusleider PA2AMJ. Van hem kwamen er 12 kandidaten op, waarvan er 10 geslaagd zijn (83%). Een schitterend resultaat na de eerste cursus van Ton als cursusleider waar felicitaties op hun plaats zijn. Zelf heb ik ook nog 2 Novice kandidaten geleverd waar van er helaas maar één geslaagd is.

De conclusie die we wel mogen stellen is dat de kans op succes via een cursus vele malen groter is. Zeer spijtig voor hen die het deze keer niet gehaald hebben, maar het was dan ook een relatief zwaar examen. Een week daarvoor op het examen in Vlaardingen was dit duidelijk “makkelijker” met percentages van F (56%) en N (88%).

Een troost, als jullie de teleurstelling te boven en er genoeg aanmeldingen zijn (minimaal 10 per groep) zullen er nu in Assen dit najaar weer F en N cursussen gegeven worden.

Aanmeldingen:…
F cursus: Tonny van der Burgh (PA4TON) pa4ton @ veron.nl
N cursus: Ton nikkelen (PA2AMJ) pa2amj @ veron.nl