Examenresultaten radio-examens Veldhoven

Op woensdag 7 september 2022 werden de radio-examens afgenomen in Veldhoven. Op dezelfde dag ontvingen wij al de voorlopige examenresultaten van Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens (SRE).

Voor het N-examen lag het slagingspercentage op 86,7%, terwijl voor het F-examen 55,5% van de kandidaten slaagde. Het totaal aantal examenkandidaten bedroeg 57.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten 7 september 2022

Op woensdag 7 september waren radio-examens in Veldhoven.

Voor het F-examen waren er 27 kandidaten, van wie 15 slaagden, een slagingspercentage van 55,5 %.

Voor het N-examen waren er 30 kandidaten, van wie er 26 slaagden, een slagingspercentage van 86,7 %.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). AT controleert de persoonsgegevens en neemt deze op de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt AT een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nog ontvangst van de beschikking, brengt de SRE  de deelnemers zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Op de website van Agentschap Telecom kun je vervolgens jouw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

De volgende examens die door de SRE worden georganiseerd vinden plaats op 1 november in Houten. De examendata voor de eerste helft van 2023 zijn inmiddels ook bekend: woensdag 18 januari in Nijkerk en woensdag 1 maart in Houten. Inschrijven voor een examen kan op www.radio-examen.nl.

Zoals bekend neemt het CBR per 1 juli 2023 de organisatie van de radio-examens over. Lees daartoe ons eerdere artikel: Examens voor de radiozendamateur: wat gaat er veranderen.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het novice (N)- als het full (F)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Ook kunt u een van de trainingen volgen, die gegeven wordt in een van de 62 VERON-afdelingen verspreid over het hele land.