Examenresultaten N- en F-examens Nijkerk

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 19 januari 2022 werden de eerste N- en F-radioexamens van het jaar afgenomen. Reeds op dezelfde dag maakte Stichting Radio Examens (SRE) de voorlopige examenresultaten bekend.

Voor het N-examen lag het slagingspercentage op 92%, terwijl dat ruim 76% voor het F-examen was. Het totaal aantal examenkandidaten bedroeg 42.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten van 19 januari 2022

Voor veel kandidaten aan de radio-examens van 19 januari begon het nieuwe jaar goed. Van de 17 kandidaten aan het F-examen slaagden er 13. Dat is een slagingspercentage van 76,5%. Ook het N-examen liet heel mooie resultaten zien; daar wisten 23 van de 25 kandidaten voldoende goede antwoorden te geven, een slagingspercentage van 92%.

Secretaris van de SRE Henk Vrolijk: “Beide examens waren een goede afspiegeling van de leerstof. De geslaagden hebben daarmee ook echt laten zien dat zij de stof voldoende beheersen.”

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt AT een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nadat de SRE de beschikking heeft ontvangen, worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kun je vervolgens jouw registratie aanvragen

Volgende N- en F-examens

De volgende examens vinden plaats op 2 maart in Nieuwegein. Voor deze examens is nog beperkt plek. Opgeven voor een examen kan via de website van de stichting: www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.