Vattenfall Solar Team geslaagd voor N-Examen Nieuwegein

Vattenfall Solar Team geslaagd voor N-Examen NieuwegeinTijdens de radio-examens in Nieuwegein zijn 9 leden van het Vattenfall Solar Team TU Delft geslaagd voor de N-registratie. Met de finish in het zicht is afgelopen jaar de zonneauto volledig afgebrand. Daarom komt dit team terug met een gloednieuwe zonneauto dat ook nog eens de veiligste ooit moet zijn.

Vattenfall Solar Team: American Solar Challenge 2020

Van 18 tot en met 25 juli 2020 doen de TU Delft studenten voor het eerst mee aan de American Solar Challenge. In 2019 brandde de solar auto NunaX met nog 300 km te gaan volledig uit. Gelukkig kon de coureur de NunaX op tijd verlaten. Daarom komen de TU-studenten dit jaar met een nieuwe solar auto de Nuna Phoenix.

Veiligste zonneauto ooit

De Studenten van TU Delft willen niet alleen de snelste zijn maar zal de Nuna Phoenix ook de veiligste op zonne-energie aangedreven auto zijn. Elke 2 jaar ontwerpen de studenten een volledig nieuwe auto. Waarmee ze dit jaar voor het eerst mee zullen doen aan de American Solar Challenge. De American Solar Challenge loopt van Missouri tot Boise, Idaho en zal door bergen, dalen, steden, afgelegen plaatsen maar ook de Rocky Mountains gaan.

Alleen met N-registratie

Juist omdat de route van de Nuna Phoenix ook door gebieden gaat waar geen reguliere communicatie meer mogelijk is. Mag op die trajecten alleen een coureur in de Nuna Phoenix plaatsnemen die beschikt over een N-registratie. Op deze manier is er altijd communicatie mogelijk met de volgequipe.

Examen N- en F-registratie

Op vrijdag 6 maart 2020 waren bijna alle teamleden aanwezig voor het examen N-registratie. De VERON PR commissie en leden van A29 Nieuwegein konden de studenten nog iets meer over de radiohobby vertellen. Een aantal leden van het team wilden dan ook graag weten hoe moeilijk het behalen van de F-registratie is.

Vattenfall Solar Team, van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie N-registratie en heel veel succes tijdens de komende Solar challenges.