Vandaag laatste schriftelijke examens door SRE

Vandaag laatste schriftelijke examens door SREVandaag heeft de Stichting Radio Examens haar laatste schriftelijke examens gegeven. Vanaf 1 juli kunnen kandidaten in Nederland alleen nog een radio-examen bij een CBR Examencentrum afleggen.

De SRE ontving vanmiddag in Nijkerk 33 examenkandidaten voor het F-examen. Voor het N-examen waren er zelfs 55 kandidaten. Vanwege deze hoge opkomst heeft men voor de N-kandidaten twee zalen in gebruik moeten nemen.

Hiermee sluit de stichting een mooie periode af. En om deze bijzondere gebeurtenis kracht bij te zetten, kregen alle kandidaten een verrassing uitgereikt. De begeleidende brief bij dit presentje geven we hieronder onverkort weer.


Nijkerk, 21 juni 2023

Beste examenkandidaat,

Je hebt vandaag deelgenomen aan het laatste door de Stichting Radio Examens georganiseerde examen. We hopen dat het examen succesvol voor je is verlopen en dat je binnenkort je (nieuwe) roepletters kan registreren.

De Stichting Radio Examens heeft de afgelopen 15 jaar de organisatie van de radio-examens op zich genomen. In die periode heeft de stichting meer dan 6.000 examenkandidaten mogen ontvangen.

Wist je dat de Stichting Radio Examens in 2008 werd opgericht vanuit een samenwerking van de twee grote landelijke verenigingen voor zend- en luisteramateurs, de VERON en de VRZA? Wij deden dit vanuit de overtuiging dat het belangrijk is dat de amateurgemeenschap zelf betrokken is bij de radio-examens. Dat vinden wij overigens nog steeds en blijven daarom de overdracht van de examentaken aan het CBR de komende tijd met aandacht volgen.

De oprichting van de Stichting Radio Examens in 2008 is maar één van de vele voorbeelden hoe de VRZA en de VERON opkomen voor de belangen van de radioamateur. Het behartigen van de belangen is hard nodig om de frequentieruimte voor de radiozendamateur te beschermen en te behouden.

Wil jij het werk van de VERON of VRZA steunen? Wordt dan lid! Hoe groter onze verenigingen zijn, hoe beter wij in staat zijn om de belangen te behartigen.

Je aanmelden als lid is eenvoudig via de websites van de verenigingen:

VERON https://webshop.veron.nl/product-categorie/lid-worden/
VRZA https://www.vrza.nl/wp/aanmelden-als-lid/

Bij een bijzonder moment hoort een bijzondere verrassing! Het laatste examen dat door de Stichting Radio Examens is georganiseerd is een bijzonder moment. Bij zo’n bijzonder moment hoort een bijzondere verrassing. In de envelop vind je daarom een leuke verrassing. Natuurlijk kan je van die verrassing gebak kopen om het afronden van je examen te vieren. Of, mocht je vandaag helaas niet geslaagd zijn, gebruiken om een nieuw examen bij het CBR te reserveren. Maar eigenlijk hopen we dat je de verrassing zal gebruiken om lid te worden van de VRZA en/of de VERON. Want samen staan we sterk. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Bestuur VRZA
Bestuur VERON


Wij willen dan ook alle leden van de Stichting Radio Examens hartelijk danken voor hun onvermoeibare inzet de afgelopen 15 jaar. Ook namens al die super zenuwachtige kandidaten die ze keer op keer weer gerust wisten te stellen net voor het examen. En namens de mensen die buiten hun schuld net te laat voor het examen totaal gestrest het pand binnen kwamen hollen en dan toch nog zonder de anderen te storen snel naar hun plekje werden geloodst. Maar beslist ook namens de PR-Commissies van de verenigingen die in de hal buiten het examen hun “clubje” mochten promoten. En last-but-not-least namens de VERON WebRedactie voor het doorsturen van de slagingsstatistiek van ieder examen zodat wij de achterban over de behaalde resultaten konden inlichten. Bedankt SRE voor het ondersteunen van ruim 6000 examenkandidaten!