De VERON website wordt bijgehouden door de webredactie.De VERON webredactie is verantwoordelijk voor de inhoud (“content“) van de VERON website. Vrijwel dagelijks werkt deze groep vrijwilligers aan het verwerken van ruwe kopij tot op de website publiceerbare en met zoekmachines vindbare artikelen. Dit team beheert ook de sociale media accounts van de VERON op Twitter, YouTube en Google Plus.

Eigenlijk is de webredactie geen afzonderlijke werkgroep of commissie. Zij valt onder de verantwoordelijkheid van de VERON Public Relations Commissie.

Alle redacteuren hebben redactionele ervaring en zijn goed thuis in het WordPress CMS (Content Management System). Ook besteden zij veel aandacht aan de optimalisatie van de website en artikelen voor zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en Ask.

Redactioneel contact gaat via het webformulier op deze website. Kopij kun je via datzelfde contactformulier insturen aan de webredactie specifiek of aan de gezamenlijke redacties van website, Electron èn PI4AA tegelijk. En wees niet bang dat je teveel kopij aanlevert. We hebben webruimte genoeg voor alle artikelen.

Stuur liever geen losse link (URL) zonder verdere tekst en uitleg, maar voeg een tekstje van minimaal 100 woorden toe. Iets minder woorden mag ook nog wel, dan trekken wij het wel over die ondergrens heen. Echter, boven de 300 woorden wordt het pas echt optimaal voor de vindbaarheid door zoekmachines. Dus schroom niet langere teksten in te sturen. Voeg indien mogelijk een plaatje of foto toe. Heb je geen geschikte (of copyright vrije) foto? Geen probleem. In dat geval proberen wij er wel iets passends bij te vinden. Wij hebben zo onze bronnen.

Zo eenvoudig kun je ons al voldoende basismateriaal aanleveren om er een mooi artikel van te bouwen. En wij melden je dan zo snel mogelijk terug wanneer en waar je artikel terug te lezen is.