Examenresultaten N-examens van 12 maart 2022

Op zaterdag 12 maart 2022 werden er radio-examens afgenomen in Nieuwegein, ditmaal exclusief voor leden van de Romeo Foxtrot DX Club (RFDX). Nog dezelfde dag maakte Stichting Radio Examens (SRE) de voorlopige examenresultaten bekend.

Het slagingspercentage lag op 97%! Een fantastisch resultaat voor RFDX. Het lidmaatschap van RFDX is overigens gratis, net zoals de lessen die opleiden tot het N- of F-examen.

De VERON feliciteert de geslaagden van harte en wenst die ene kandidaat die dit keer misgreep, veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten RFDX-leden

Op zaterdag 12 maart kwamen 33 cursisten van de vereniging RFDX naar Nieuwegein voor het afleggen van hun Novice-examen. Zij kwamen niet voor niets: 32 van hen (97,0%) kunnen binnenkort hun roepletters aanvragen bij het Agentschap Telecom.

Het was de tweede keer dat de Stichting Radio Examens (SRE) een examen mocht organiseren dat exclusief openstond voor kandidaten van de RFDX. In 2021 wist 80% van de kandidaten aan het examen te slagen. RFDX-bestuurslid Jack Schuurman (PA9RF) gaf na het examen aan trots te zijn op de cursisten. Hij was niet verrast over het goede resultaat: “Deze groep cursisten was zo ontzettend leergierig, ze bleven maar komen met vragen: ze wilden echt het naadje van de kous weten.

Komende N- en F-examens

Ook examen doen? Dat kan! Op 21 mei worden er examens gehouden in Leeuwarden. Het N-examen daar is inmiddels volgeboekt, er is nog wel ruimte om je op te geven voor het F-examen. Op 22 juni vinden dan weer N- en F-examens plaats in Nieuwegein. Voor de examens in Nieuwegein is nog voldoende ruimte voor aanmeldingen. Aanmelden voor een examen kan via www.radio-examen.nl.