Examentraining en oefenboek voor de radiozendamateur door PA4TON

Examentraining en oefenboek voor de radiozendamateur door PA4TONNa 20 jaar cursus geven voor het examen van radiozendamateur vindt Tonny PA4TON het tijd om het stokje door te geven. Maar in de periode van 20 jaar heeft Tonny wel even enkele honderden radio-geïnteresseerden geholpen bij het behalen van het examen voor radiozendamateur. Ook neemt Tonny geen afscheid zonder een oefenboek voor de aankomende F-radioamateur achter te laten.

Voor zelfstudie en examentraining

Het boek heeft een compact formaat van 180 x 240 x 34 mm en is bedoeld voor zelfstudie en of examentraining. Maar dit boek is ook een overzichtelijk naslagwerk voor de aspirant en geregistreerde zendamateur. Het boek heefteen harde omslag en bevat ruim 430 pagina’s met:

  • Inhoudsopgave
  • Studie- en examentips
  • Ruim 1300 uitgewerkte techniekvragen opgedeeld in 25 hoofdstukken
  • Ruim 100 voorschriftvragen
  • Regelgeving en voorschriften
  • Trefwoordenregister
  • Veel voorkomende formules

Een boek door maar vooral voor radiozendamateurs

In dit oefenboek zijn vragen uit F-examens van de afgelopen 20 jaar gesorteerd in 25 modules per onderwerp. Ook is aangegeven wanneer dus hoe vaak de vragen zijn voorgekomen. Omdat de examenvragen niet meer na het afgenomen examen mogen worden mee genomen is dit een welkome aanvulling op de voorbereiding van een examen. Natuurlijk voorziet het ook als naslag en voor antwoorden op technische problemen waar een zendamateur mee te maken kan hebben.

Bestellen bij PA3TON

Kosten zijn in verband met sponsering voor dit mooi vormgegeven boek laag gehouden.

  • Afhaalexemplaar € 20,-
  • Verzenden met track en tracé is €26,25 thuis bezorgd.
  • Voor bestelling graag een e-mail met naam en adres gegevens naar: pa4ton@amsat.org

Cursusmateriaal N- en F-registratie

Radiozendamateurs maken niet alleen gebruik van goedgekeurde koopapparatuur maar mogen als enige ook apparatuur gebruiken die geen CE-markering heeft conform de EU regelgeving. Maar ook om radioapparatuur op de juiste manier te gebruiken is gedegen kennis van techniek en regelgeving noodzakelijk. Daarom moet iemand die gebruik wil maken van de amateurbanden bewijzen dat hij of zij over voldoende kennis beschikt van techniek en (internationale)regelgeving. Zo kunnen radiozendamateurs hun experimenteel radio onderzoek veilig doen zonder daarbij storing bij overige gebruikers te veroorzaken.

Om te bewijzen dat u als radiozendamateur voldoende kennis heeft van techniek en regelgeving dient u een examen af te leggen. Dit examen is een formeel Staatexamen dat door de Stichting Radio-examens wordt afgenomen onder verantwoording van Agentschap Telecom.

In de VERON webshop is cursusmateriaal te vinden waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op een van de examens.

Examentraining gedaan nu examen doen

De SRE (Stichting Radio Examens) is een initiatief van VERON en VRZA. Via deze onafhankelijke SRE stellen wij u in staat het examen Radiozendamateur N of F af te leggen. En na een behaald examen kunt u zich bij het Agentschap Telecom registreren als radiozendamateur.

De examens worden samengesteld door het Agentschap Telecom. En de SRE is erkend als examinerende instelling. Zo verricht zij de uitvoerende taken van het examineren.

Op de SRE website vindt u een internetformulier waarmee u zich kunt aanmelden voor een examen. Ook treft u op die website enige, door het Agentschap Telecom vervaardigde, documenten aan ten aanzien van de regelgeving. Ook een proefexamen is beschikbaar.