Na 20 jaar cursus geven tijd om stokje door te geven

Tonny stopt na 20 jaar met het geven van radiozendamateur cursus

Tijdens de examens in 2019 is Tonny nog in het zonnetje gezet

Na 20 jaar cursus geven voor het examen van radiozendamateur vindt Tonny PA4TON het tijd om het stokje door te geven. In een periode van 20 jaar heeft Tonny enkele honderden radio-geïnteresseerden geholpen bij het behalen van het examen voor radiozendamateur. Zowel voor het N(ovice) als het F(ull) examen. Tijdens de examens in Assen, mei 2019 is Tonny nog in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet. In 2007 heeft Tonny voor zijn inzet een gouden speld mogen ontvangen.

Het was een prettige tijd om cursus te geven

Tonny wil graag alle ex-cursisten bedanken voor de fijne tijd die hij heeft gehad. Ook heeft Tonny de laatste jaren gewerkt aan een boekje. Een boekje waarin de examenvragen vanaf 2000 zijn uitgewerkt. Dus een mooi naslagwerk dat helpt bij de studie en bijdraagt als examentraining. Ook geeft Tonny aan dat hij hoopt het boek, van ruim 400 pagina’s, voor december klaar te hebben. Mooi cadeau voor onder de kerstboom.

Na 20 jaar honderden mensen opgeleid te hebben is het tijd om het stokje door te geven aan iemand anders. Het was een zeer prettige tijd en ik kijk er met genoegen op terug. Tonny, PA4TON

De moeilijkheid van het radio examen zit niet in de diepgang van de stof maar in de omvang, aldus Tonny. Maar sommigen hebben er een flinke klus aan. Daarom vraagt het studeren om structuur en zijn de vragen verdeeld over 25 modules. Tonny heeft dit niet alleen gedaan maar heeft veel ondersteuning gehad van medeamateurs.

Tonny hoopt dat er spoedig een opvolger zal worden gevonden om opleidingen te geven bij V2G.

Veel succes met de examens

Tonny wenst iedereen die voor het examen studeert of gaat studeren veel succes en hoopt dat zijn nieuwe boek zal bijdragen in de studie. Waar en hoe Tonny het boek op de markt gaat brengen is nog niet duidelijk.

Word lid van VERON en ontvang 20% korting op cursusmateriaal in de webshop

Welke leerstof een radiozendamateur zich eigen moet maken is vastgelegd in recommendations en reports van de CEPT (Conférence européenne des administrations des postes et télécommunications). Voor het N(ovice) examen geldt ERC report 32 en voor de F-registratie geldt de recommendation T/R 61-02.

Gelukkig hoeft u zich daar verder niet druk om te maken. Het cursusmateriaal dat beschikbaar is in de webshop van VERON Stichting Service Bureau voorziet in alle informatie die u nodig heeft voor het examen.

Als u nu lid wordt van VERON bent u gratis lid tot eind 2020 en ontvangt u 20% korting op cursusmateriaal dat beschikbaar is in de webshop.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?