Examenresultaten N- en F-examens Veldhoven

Examenresultaten N- en F-examens Stichting Radio ExamensOp 1 september 2021 werden de N- en F-radioexamens afgenomen in Veldhoven. Een dag later maakte de Stichting Radio Examens al de voorlopige examenresultaten bekend.

Voor het N-examen lag het slagingspercentage hoog (bijna 80%), terwijl voor het F-examen iets minder dan de helft van de kandidaten slaagde. Het totaal aantal examenkandidaten bedroeg 33.

Examenresultaten van 1 september 2021 in Veldhoven

Bij de radio-examens in Veldhoven zijn 19 van de 24 kandidaten geslaagd voor het N-examen (79,2%) en 4 van de 9 voor het F-examen (44,4%).

“Voor het N-examen een resultaat dat in lijn ligt met het gemiddelde resultaat en voor het F-examen onder het gemiddelde”, aldus Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens.

Wel plaatst hij een kanttekening bij het (voorlopige) slagingspercentage van het F-examen:

Dit keer was de groep dat F-examen kwam doen met 9 kandidaten erg klein: één kandidaat die extra slaagt of niet slaagt maakt dan procentueel een groot verschil.

Dit jaar ligt het gemiddelde slagingspercentage voor het N-examen op 80,8% terwijl het gemiddelde slagingspercentage voor het F-examen op 64,9% ligt.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). Het AT controleert de persoonsgegevens en deze worden opgenomen in de database van personen met een zendamateurregistratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna wordt de uitkomst van het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Op de website van Agentschap Telecom kunt u vervolgens uw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

SRE organiseert in 2021 nog examens in oktober en november. Het eerste examen in 2022 vindt op 19 januari plaats in Nijkerk (Gelderland). Aanmelden voor een examen kan via www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het N- (novice) als F (full)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Of het volgen van een van de trainingen die gegeven wordt in een van de 62 VERON afdelingen verspreid over het hele land.