VHF-UHF digitale mode activiteitscontest

Digitale Mode Activiteitscontest elke eerste en tweede woensdag van de maandDit is geen grap. Maar vanaf 1 april is er elke eerste woensdag en tweede woensdag van de maand tussen 17.00 uur en 20.00 uur UTC een digitale mode activiteitscontest. Op de eerste woensdag van de maand op 144 MHz en op de tweede woensdag op 432 MHz. Lees hoe je hieraan deel kunt nemen.

DDAC

VERON organiseert onder de naam Digital Dutch Activity Contest (DDAC) vanaf 1 april op 2m en 70cm elke maand een digitale mode contest op de woensdagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur UTC. Op de eerste woensdag van de maand alleen op 2m en op de tweede woensdag op 70cm.

De regels van de contest zijn hier als PDF document te downloaden.

Doe mee!

Deelname is eenvoudig. Maak in een digitale mode op de woensdagavond een of meerdere verbindingen. Log deze verbindingen en stuur binnen zeven dagen het log in. Elke verbinding telt voor een punt en het aantal locatorvakken is een multiplier voor het totaal aantal verbindingen. Maar nog belangrijker dan het aantal verbindingen is hebben van plezier en het testen van je apparatuur of antennes.

Alle activiteit op 2m in de mode FT8 is op 144.174 MHz (dial frequency). Je kan ook verbindingen maken via meteorscatter in de mode MSK144. Voor deze mode is 144.360 MHz de aanroep frequentie. Op 70cm is 432.174 MHz de frequentie voor FT8 activiteit. De meest gebruikte software is WSJT-X, MSVH, JTDX etc.

FT8 RTTY Roundup

Insturen van het log

Vrijwel alle software voor digitale modes heeft de mogelijkheid om een verbinding te loggen en naderhand dit log te exporteren in ADIF bestandsformaat. Dit bestand kunt u tot zeven dagen na de contest uploaden naar de contestrobot. De contestrobot staat op deze webpagina. Selecteer uit de lijst de juiste contest en klik op de knop “uploaden”. Vul het formulier in en selecteer het geëxporteerde ADIF bestand om te uploaden.

Dat is alles.

Mocht het niet lukken neem dan contact op het de contestmanager. Er is altijd een oplossing. Op de jaarlijkse VERON VHF dag worden altijd de contest prijzen uitgereikt. De winnaar in de einduitslag van deze contest van elke sectie zal dan als aandenken een leuke gadget ontvangen.

Heel veel plezier met het maken van verbindingen!

Afdelingscompetitie

De Digitale Mode Activiteitscontest telt natuurlijk ook mee voor de afdelingscompetitie. Dus stuur het behaald resultaat ook in voor de afdelingscompetitie en haal wat puntjes voor de afdeling. De huidige stand is hier te vinden.

Ben jij lid van de VERON maar heb je nog geen toegang tot de afdelingscompetitie meld je dan aan en kijk op de pagina waar je de scores moet insturen.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?