Examenresultaten N-examens van 4 maart 2023

Op zaterdag 4 maart 2023 werden er radio-examens afgenomen in Nijkerk, ditmaal exclusief voor leden van de Romeo Foxtrot DX Club (RFDX). Gisteren maakte Stichting Radio Examens (SRE) de voorlopige examenresultaten bekend.

Het slagingspercentage lag op 93,8%! Een fantastisch resultaat voor RFDX. Het lidmaatschap van RFDX is overigens gratis, net zoals de lessen die opleiden tot het N- of F-examen.

De VERON feliciteert de geslaagden van harte en wenst de twee kandidaten die dit keer misgrepen, veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten RFDX-leden

Op zaterdag 4 maart kwamen 32 cursisten van de vereniging RFDX naar Nijkerk voor het afleggen van hun Novice-examen. Zij kwamen niet voor niets: 30 van hen (93,8%) kunnen binnenkort hun roepletters aanvragen bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), het voormalige Agentschap Telecom (AT).

Eén van de surveillanten bij het examen in Nijkerk was Maarten Bos (PA3EYC). Maarten: “RFDX geeft haar cursus online. Veel leden van de vereniging ontmoeten elkaar voor het eerst bij het examen. Het was ontzettend leuk om te zien hoe de groep elkaar voor het examen moed insprak en samen de examenzenuwen probeerde weg te nemen. Het slagingspercentage laat zien dat de opleiding goed in elkaar zit: de geslaagden zijn dan ook klaar om de banden op te gaan.”

Komende N- en F-examens

Ook examen doen? Dat kan! De Stichting Radio Examens (SRE) houdt dit jaar nog examens op 13 mei (Leeuwarden) en 21 juni (Nijkerk). Vanaf 1 juli worden de examens afgenomen door het CBR.

Aanmelden voor een examen kan via www.radio-examen.nl.

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het novice (N)- als het full (F)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Ook kunt u een van de trainingen volgen die gegeven worden in een van de 62 VERON-afdelingen verspreid over het hele land.