Examenresultaten radio-examens Leeuwarden

Op zaterdag 21 mei 2022 werden de radio-examens afgenomen in Leeuwarden. Een dag later ontvingen wij al de voorlopige examenresultaten van Henk Vrolijk, secretaris van de Stichting Radio Examens (SRE).

Voor het N-examen lag het slagingspercentage op 84,8%, terwijl voor het F-examen 63,2% van de kandidaten slaagde. Het totaal aantal examenkandidaten bedroeg 52.

De VERON feliciteert de geslaagden en wenst de overigen veel succes bij de herkansing.

Examenresultaten 21 mei 2022

Op zaterdag 21 mei waren radio-examens voor de tweede in een zaal van de Kurioskerk in Leeuwarden. Inspecteur Sietse Anema was daarbij aanwezig als vertegenwoordiger van Agentschap Telecom.

Voor het F-examen kwamen 19 van de 20 uitgenodigde kandidaten opdagen en van hen slaagden er 12, een slagingspercentage van 63,2 %.

Voor het N-examen kwamen 33 van de 39 uitgenodigde kandidaten opdagen en van hen slaagden er 28, een slagingspercentage van 84,8 %.

Ik ben geslaagd. Wat nu?

SRE (Stichting Radio Examens) stuurt na het examen de scores van alle deelnemers naar het AT (Agentschap Telecom). AT controleert de persoonsgegevens en neemt deze op de database van personen met een zendamateur-registratie. Vanaf dit moment kan de geslaagde inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Geduld is dan een schone zaak, want dit kan een paar weken duren. Hierna stelt AT een beschikking op met de uitkomst van het examen. Nog ontvangst van de beschikking, brengt de SRE  de deelnemers zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Op de website van Agentschap Telecom kun je vervolgens jouw registratie aanvragen

Komende N- en F-examens

Of de SRE volgend jaar examens kan houden of dat kandidaten dan bij het CBR terechtkunnen, is op dit moment nog onzeker. Agentschap Telecom hoopt hierover binnen enkele maanden meer duidelijkheid te kunnen geven.

De Stichting Radio Examens organiseert in elk geval nog examens op 22 juni (Meeting District, Nieuwegein), 7 september (NH Conferentiecentrum Koningshof, Veldhoven) en 1 november (Expo Houten).

Radioamateur worden. Hoe doe ik dat?

Het begint bij het doen van een cursus tot radiozendamateur. In de webshop van de VERON is het cursusmateriaal beschikbaar voor zowel het novice (N)- als het full (F)-examen. De cursus kunt u doen door middel van zelfstudie. Ook kunt u een van de trainingen volgen, die gegeven wordt in een van de 62 VERON-afdelingen verspreid over het hele land.