NAWCWD traint medewerkers voor amateurradio-examen

NAWCWD traint medewerkers voor amateurradio-examen

Chaff wolken ook wel antiradar sneeuw

Medewerkers van het NAWCWD (Naval Air Warfare Centre Weapons Division) krijgen training in het gebruik van amateurradio. Met als doel een nieuwe benadering en instructie van elementaire RF en elektronica technieken. De Amerikaanse marine merkt dat de nieuwe instroom niet alle kennis hebben die nodig is voor de werkzaamheden.

Een graad in computerwetenschappen maar wat is RF?

De Amerikaanse marine ziet een gat in de benodigde kennis van de nieuwe instroom. Zo hebben de meeste nieuwe instromers wel een graad in de computerwetenschappen. Maar hebben nooit les gehad hoe RF signalen zich gedragen. Dus ook geen praktijkervaring met wat hun software aanpassingen werkelijk doen. In plaats van een urenlange PowerPoint presentatie leek het Brian Hill beter om de training dynamischer te maken. Training in amateurradio leert de medewerkers de basistechnieken zoals directionele antennes, signaalpropagatie en modulatie die nodig zijn voor de werkzaamheden.

Medewerkers krijgen een beter beeld van wat zij doen.

Aldus Milton Galdon, hoofd target systems division, krijgt de nieuwe instroom zo een beter beeld om te begrijpen waar RF over gaat. Nu zien de software ontwikkelaars direct welk effect hun software heeft. Nu zien de medewerkers bijvoorbeeld dat hun software en deel van de RF signalen uitzendt dat de radar verstoord om jachtvliegtuigen te beschermen.

Waarom is dit voor NAWCWD belangrijk?

De elektronische oorlogsvoering is door de komst van radiotechnieken zoals radar steeds belangrijker geworden. Zo storen bijvoorbeeld speciaal ontwikkelde systemen de radar van de vijand. Door aparte doelen op de schermen te laten verschijnen. Maar ook voor het uitpeilen van vijandelijke radio stations of het ontwikkelen van stoorsystemen is praktijkkennis nodig.

Vossenjacht

Alle 23 medewerkers hebben het techniek examen behaald. Hill hoopt de training nog praktijk gerichter te kunnen maken. Zo werkt Hill aan het organiseren van een vossenjacht waaraan de medewerkers zullen deelnemen.

Bron: ARRL