Online cursus zendamateur volgen kan ook online

Cursus zendamateur kan ook online met DLZA en IWABNu door de maatregelen ten gevolge van het coronavirus en omdat we minimaal anderhalve meter afstand moeten houden is cursus volgen lastiger geworden. Maar IWAB en DLZA bieden de cursus radiozendamateur online aan. Dus lukt het u niet om bij een training aan te schuiven is online misschien voor u een oplossing.

Cursus zendamateur bij Stichting DLZA, Digitale leeromgeving zendamateurs

Bij de Stichting DLZA is het mogelijk om op elk gewenst moment te beginnen. Tevens is de cursus gratis. Wel vraagt DLZA een borg of donatie van €10. U volgt de online lessen die afgesloten worden met een test. Zodra de scores voldoende zijn krijgt u toegang tot de examentraining. Zo bent u goed voorbereid voor het examen radiozendamateur N- of F-registratie. Het benodigde cursusmateriaal is voor deelnemers online beschikbaar.

Meer informatie over het cursusaanbod is te vinden op de website van Stichting DLZA of meld je hier aan.

Cursusboek N-examen

Cursus zendamateur bij IWAB, Iedereen wordt alsmaar beter

IWAB organiseert een online cursus via teamspeak. De eerst volgende cursus start op 1 september met het examen in het voorjaar van 2021. Ook op de website van IWAB is het cursusmateriaal voor iedereen online beschikbaar. IWAB geeft de mondelinge cursus op de dinsdag- en vrijdagavond vanaf 20.00 uur.

Meer weten over de cursus van IWAB, kijk op de website

Word lid van VERON, kom erbijCursus zendamateur bij de VERON

Regelmatig organiseert een afdeling van de VERON bij u in de buurt een cursus zendamateur. Maar door het coronavirus en de maatregelen die daaruit voortvloeien is dit vertraagd of tijdelijk niet mogelijk. Maar het cursusmateriaal van de VERON is vooral gericht op thuisstudie. Het cursusmateriaal is zeker een goede basis om naast de online cursussen van DLZA en IWAB te gebruiken.

Het cursusmateriaal is beschikbaar via de Webshop van Stichting Servicebureau VERON. Bent u lid van de VERON dan ontvangt u 20% ledenkorting op het cursusmateriaal. Bent u nog geen lid? Ook lid worden kan via de webshop.

Let op want de korting gaat pas in als de gegevens administratief zijn verwerkt door het Centraal Bureau van de VERON.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?