75 jaar NATO vieren met activatie PA75NATO en PA75OTAN

75 jaar NATO vieren met activatie PA75NATO en PA75OTAN

We vieren 75 jaar NATO ook in de ether

Security in our daily lives is key to our well-being
(Veiligheid in ons dagelijks leven is de sleutel tot ons welzijn)

Vandaag 4 april 2024 is het precies 75 jaar geleden dat de NATO opgericht werd. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een special event station actief van 1 tot en met 19 april 2024 met de call PA75OTAN. (OTAN is de Franse afkorting van Organisation du traité de l’Atlantique nord).

De operators, leden van contest club PI4CC, zijn deze periode voornamelijk actief op de HF banden. Hierbij gebruiken ze phone, CW en de verschillende digitale modes.

En nog een NATO activatie!

Op 19 en 20 april 2024 is dezelfde crew actief tijdens het ‘weekend van het verdedigings erfgoed‘. Maar dan met de call PA75NATO (NATO is de Engelse afkorting van North Atlantic Treaty Organization). Er wordt dan gewerkt vanuit ‘bunker Bremen’ van het Nederlands Militair Kustverdediging Museum in Hoek van Holland. En dit bijzondere object is deze dagen dan ook door het publiek te bezoeken.

Bevestiging van de verbinding stuur je in via het Dutch QSL-bureau, Clublog, LOTW en eQSL. Een Award in PDF formaat kan aangevraagd worden na het maken van tenminste een verbinding op 5 verschillende banden, ongeacht de gebruikte mode. Hierbij dient een van beide stations PA75OTAN of PA75NATO minimaal één keer in het log voor te komen.

Meer info is beschikbaar op de webpagina https://www.qrz.com/db/PA75NATO

 

Een voorbeeld van de te verdienen PA75OTAN / PA75NATO QSL kaart