150 jarig bestaan verbindingsdienst PI4VBD op 14 & 15 februari 2024

150 jarig bestaan verbindingsdienst PI4VBD op 14 & 15 februari 2024Op 14 en 15 februari 2024 viert de verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht het 150-jarig bestaan. In 1847 is deze verbindingsdienst afgesplitst als aparte afdeling veldtelegrafisten van de genie. Om dit te vieren is er op 15 februari een receptie in Stroe. Rondom deze viering zal het clubstation PI4VBD 36 uur lang in de lucht zijn met historische, hedendaagse en de nieuwste HF-radio’s.

Het PI4VBD station zal bemand worden met militairen (in opleiding), veteranen, huidig personeel en nog meer disciplines. We zullen in SSB en soms ook CW actief zijn op alle banden.

Via onze Signalregiment PI4VBD Instagram pagina zullen we  regelmatig updates plaatsen. En deze updates zijn gelukkig ook zonder Instagram account te bekijken.

We hebben een mooie collectie van radio’s weten samen te stellen. En we zullen ook steeds wisselen van actieve set op de amateurbanden. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze radio’s? Kijk dan even op onze QRZ.com pagina. Daar hebben we de nodige foto’s van onze radio’s op gezet. Maar dit overzichtje is nog lang niet compleet.

Het zou fantastisch zijn als amateurs een verbinding met ons willen maken.

73
Ton & Klaas-Jan
PI4VBD – clubstation regiment verbindingstroepen

 


Over PI4VBD

PI4VBD zijn de roepletters van het Regiment Verbindingstroepen van de Koninklijke Landmacht. Het station wordt bemand door diverse operators vanaf wisselende locaties. Dit kan zowel ervaren militairen of burgerpersoneel zijn, maar ook militairen in opleiding. Gelieve hier tijdens een QSO rekening mee te houden. Wij kunnen actief zijn met zowel hedendaagse militaire aparatuur alsmede met radio’s uit de historische collectie. Ons station zal zich altijd aan de gebruikersbepalingen en regelingen voor radiozendamateurs houden en heeft geen militaire functie.