Dutch PACC contest weekend 10 en 11 februari 2024

PACC2024, ben jij al klaar voor de PACC op 10 en 11 februari?Morgen start de PACC2024 om 12.00 uur UTC . Het VERON Trafficbureau organiseert deze contest elk jaar. Deze contest heeft een lange traditie en is al voor het eerst gehouden in 1955. Dus voor de buitenlandse radiozendamateurs een goede reden om de antennes richting Nederland te zetten. Maar als de condities meewerken misschien voor u de gelegenheid om net die landen te werken die nog op je verlanglijstje staan.

PACC2024 ook leuk voor de luisteramateur

Ook de SWL (luisteramateur) is van harte welkom om deel te nemen aan de PACC contest. Voor het SWL station telt elk individueel gehoord PACC contest station, zowel Nederlands (PA) als niet-Nederlands (niet PA) als 1 punt. Mits per QSO de beide roepnamen en het volledig uitgewisselde rapport van het gehoorde station (dus RST + nummer of RST + Provincie) is gelogd. Elke roepnaam telt eenmaal per band, per mode en één bepaald contest station mag niet vaker dan 10 maal per band als tegen station worden opgevoerd. Lees hier de volledige PACC contest regels.

Contest software

In de meeste logging software zit tegenwoordig wel een module om contestverbindingen te registreren. Maar op de softwarepagina is een verzameling van bekende softwareprogramma’s bij elkaar gebracht. Zodat u zelf kunt kiezen wat voor u het beste werkt.

PACC2024 in het kort

Doel van deze wedstrijd is om zoveel mogelijk verbindingen te maken. Elk land (DXCC) dat is gewerkt levert een multiplier op. Voor de buitenlandse stations zaak om alle 12 provisies te werken. Maar dit geldt per band en per mode. Dus stations mogen meerdere keren gewerkt worden. Een leuke uitdaging voor een koud weekend in februari.

Kijk op de pagina’s van de PACC voor meer informatie. Also in English.