CQ WW DX contest oktober/november 2016

cq-wwVan alle contests zijn de CQ WW DX contests wel de grootste. Iedereen op de wereld kan elkaar werken en daarvoor punten verdienen.

  • SSB: 29-30 oktober 2016
  • CW: 26-27 november 2016

Contesten in SSB en CW

Het begint met een weekeind in SSB. En een maandje later kunnen de fans van morse-code hun hartje ophalen. Het is zeer de moeite waard om eens tijdens het CW weekend te luisteren. Op de bekende CW frequenties zal het dan weer wemelen van de morsepiepjes. Daarbij is het soms verbazend hoe snel amateurs de seinsleutel kunnen bedienen. Alhoewel de deskundigen een handgemaakte serie tekens wel kan onderscheiden van die door een computer gegenereerd.

cq ww dx station PI4DX

Het antennepark van conteststation PI4DX in Zeeuws Vlaanderen (bron: QRZ.com).

Nederlandse conteststations

Veel Nederlandse conteststations doen mee aan dit evenement. Daarbij word alles uit de kast gehaald om een hoge score te halen. Flinke antenneinstallaties, geavanceerde apparatuur en soms een crew die in meerdere ploegen 48 uur lang één of meerdere radio´s bedient. Nu dingen de Nederlandse stations over het algemeen niet mee naar de internationale hoofdprijzen, maar de onderlinge competitie en die met andere Europese stations is er zeker.

Buitenlandse conteststations

Een samengesteld team met leden van de Qatar Amateur Radio Society, de Deense Contest Academy en anderen zullen (erg) actief worden vanuit een UFB opstelling in het Disaster Management Camp compound bij de Perzische Golf in Al Khor in noord Qatar. Dit jaar in de M/M categorie in de CQWW SSB als A73A.

Verschillende nieuwe en meer ervaren Qatari operators zoals A71FJ, A71TA, A71GO, A71AM, A71CV, A71AD, A71BX, A71HD, A71BI, A71EM, A75GE, A75GT, A75GM, OZ1ADL, OZ7AM, OZ1AA, LY4L, LY9A, E76AA, E78AA en andere leden van QARS zullen gelijktijding met deze activiteiten vanaf de compound ook van de gelegenheid gebruik maken om deze Radio Sportiviteit aan bezoekers te tonen.

De leden van het team zullen het station in de dagen voor de contest al opbouwen. Ontmoet ze op de QRG en geef ze een rapport, beide voor en tijdens de contest.

QSL via A71A

Contestregels

Wil je ook meedoen aan deze contest? Op de speciale contestsite van CQ WW vind je de spelregels terug.