VERON stimuleert experimenteren met het Techniek Forum

VERON stimuleert experimenteren met het Techniek ForumIn september lanceerde de ICT-Werkgroep het online forum voor VERON afdelingen. Vandaag, 28 oktober, komt daar het langverwachte online Techniek Forum bij. Wat houdt het Techniek Forum in? Wat is het idee erachter en voor wie is het toegankelijk?

Bevorderen van experimenteren en onderzoeken

Het hoofdbestuur wil experimenteren en onderzoeken bevorderen. Het staat expliciet in onze missie benoemd. Om te kunnen experimenteren is technische kennis nodig. Iedere radioamateur is wel eens vastgelopen in een experiment. Dan is het prettig als andere amateurs je kunnen helpen door kennis te delen. Het Techniek Forum is een plek voor VERON leden om technische kennis rondom amateurradio uit te wisselen. Om vragen te stellen en te beantwoorden. Maar ook om resultaten uit experimenten of ervaringen met zelfbouwprojecten te delen met medeamateurs. Het forum stimuleert het experimenteren en onderzoeken. De focus van dit forum ligt dan ook echt op techniek.

Geen anonieme gebruikers

In verschillende online communities, zoals sociale media en forums, geeft anonimiteit wel eens de aanleiding om bewust kwetsende uitspraken te kunnen doen. Dit willen wij op het Techniek Forum niet. Daarom is gekozen voor een forum waar geen anonieme gebruikers zijn. Net zoals iedereen zich op de amateurbanden kenbaar maakt met zijn/haar roepletters, geldt dat ook voor het Techniek Forum. Gebruikers van het forum zijn altijd te herkennen aan hun roepletters of NL-nummer als hun gebruikersnaam.

Exclusief voor VERON leden

Iedereen die VERON lid is, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Als je geen VERON lid bent krijg je geen toegang. Je kunt ook niet op het forum kijken als je niet bent ingelogd. De inhoud is exclusief voor leden. Amateurs die toch gebruik willen maken van het forum kunnen ook lid worden.

Aanmelden met @veron.nl e-mail alias

Een gebruikersnaam met toegang tot het forum, krijg je alleen als je over een @veron.nl e-mail alias beschikt. Leden die nog geen alias hebben kunnen die online aanvragen. Met die aanvraag wordt gecontroleerd in onze ledenadministratie of de aanvrager VERON lid is. VERON leden die een F- of N-registratie hebben, krijgen bij de aanvraag van een alias altijd hun roepletters voor het @veron.nl domein, bv. pe9abc@veron.nl. Leden zonder registratie krijgen eerst nog een NL-nummer. Bij het aanvragen van een alias krijgen zij hun NL-nummer voor het @veron.nl domein, bv. NL98765@veron.nl.

Uiterlijk forum verandert mee met apparaat waarmee het bekeken wordt

VERON Techniek ForumTegenwoordig zijn we steeds vaker via onze smartphone of tablet online. De verwachting is dat 30% van de gebruikers van het forum dit vanaf een smartphone of tablet doet. Dit zal komende jaren alleen maar toenemen. We vinden het belangrijk dat ook die gebruikers het forum goed kunnen gebruiken. Met de ontwikkeling van het forum is daarom gekozen voor een zgn. ‘responsive’ ontwerp. Het uiterlijk van het forum verandert mee met het apparaat waarmee het bekeken wordt; desktop, laptop, tablet of smartphone.

Dank aan de ICT-Werkgroep

De ICT-Werkgroep heeft het forum in korte tijd vorm gegeven. Daar is een noemenswaardige prestatie neergezet. Het Hoofdbestuur bedankt de leden van ICT-Werkgroep voor de vrije tijd die zij in dit project, maar ook inmiddels in alle andere ICT-projecten hebben gestopt.

Aanmelden bij het Techniek Forum

Aanvragen van toegang tot het forum doe je via dit webformulier. Heb je nog geen @veron.nl alias, dan kun je die eerst aanvragen via het online alias aanvraagformulier. Tussen aanvraag en toegang krijgen kunnen een paar dagen zitten.

73

Jean-Paul Suijs PA9X
Hoofdbestuurslid en Supervisor ICT-Werkgroep