DQB2 vervangt verouderde DQBManager

Afgelopen pinksterweekend is door de ICT Commissie gebruikt om de verouderde, niet meer functionerende DQBManager te vervangen voor DQB2. Niet alleen de applicatie is vervangen ook is deze verplaatst naar dqb.veronvrza.nl en voorzien van een ssl certificaat. DQB2 is nog steeds te benaderen via de oude URL dqb.veronvrza.nl.

Waarom is DQB2 in zijn geheel herschreven?

In 2016 is tijdens de RQM-dag aangekondigd dat de DQBManager vervangen moest worden. De oude DQBManager updaten om daarna verder gebruikt te worden was geen optie. De gehele applicatie moest opnieuw worden ontworpen en geschreven. PHP, Hypertext Preprocessor is een scriptaal om dynamische webpagina’s te maken. Door constante ontwikkelingen in deze taal ontstaan instructies waarvoor het beter is deze niet meer te gebruiken of onbruikbaar worden. Daarom moet een applicatie altijd onderhouden worden.

DQB2 is te vinden op dqb.veronvrza.nl en dqb.veronvrza.nl

ICT Commissie zoekt PHP programmeur

In 2016 is Henry Paulissen PD0OM snel van start gegaan om DQB2 te ontwikkelen. Helaas was het door drukte op het QRL voor Henry niet mogelijk dit in zijn geheel af te maken. Hierdoor moest de ICT Commissie opzoek naar een nieuwe PHP Programmeur. Jiri Wichern, PG8W meldde zich aan met als uiteindelijke resultaat dat er nu een DQB2.0 staat. De ICT Commissie bedankt Henry en Jiri voor hun inspanningen om dit project tot een succes te maken.

DQB2 de laatste aanpassingen worden gedaanICT Commissie ondersteunt het DutchQSL-Bureau

Dinsdag 22 mei 2018 is gebruikt om ondersteuning te bieden aan het DutchQSL-Bureau. De sorteerders van het DQB zijn op gang geholpen met de nieuwe applicatie. De ontbrekende informatie van DQBManager is zoveel mogelijk met de hand toegevoegd. RQManagers kunnen met DQB2.0 aan de slag en weer gebruiken om ontvangen QSL-kaarten bij de leden te krijgen.