Centraal en Servicebureau gesloten in verband met gevolgen coronavirus

Centraal en Servicebureau gesloten in verband met gevolgen coronavirusAls  gevolg van de uitbraak van het coronavirus is het Centraal Bureau, ServiceBureau en Dutch QSL bureau per 17 maart 2020 gesloten. Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk telefonisch contact op te nemen met het Centraal Bureau, ServiceBureau en het DQB. Wel doen we onze uiterste best om e-mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden. Maak daarvoor gebruik van het contactformulier op de website.

Openhouden Scalabor niet meer verantwoord

De leiding van Scalabor acht het niet langer verantwoord om de locatie in Arnhem open te houden. Steeds meer werknemers op deze locatie moeten thuisblijven in verband met griepverschijnselen. Scalabor heeft zolang mogelijk met interne maatregelen geprobeerd om de service te blijven verlenen. Maar kiest voor de gezondheid van de werknemers.

VERON afdelingsbijeenkomsten afgelast

Het VERON Hoofdbestuur wil alle afdelingsbesturen bedanken voor de snelle reactie in de regio’s om afdelingsbijeenkomsten op te schorten. Laten we met z’n allen hopen dat de de maatregelen van de overheid voldoende effect hebben zodat na 6 april geen verdere maatregelen meer nodig zijn.

Verenigingsraad afgelast

Ook is inmiddels door het Hoofdbestuur de Verenigingsraad afgelast. Zodra het weer mogelijk is zal een nieuwe datum gekozen worden en de afdelingen geïnformeerd.

VERON VHF QSO Party

Omdat op 21 maart 2020 de radiovlooienmarkt in Rosmalen niet door kan gaan organiseert de VHF en Hoger commissie samen met de PR commissie op 21 en 22 maart de VERON VHF QSO Party. Het is geen contest maar het insturen van een log is wel mogelijk. Deze QSO Party kent weinig restricties behalve single operator en alleen verbindingen maken vanaf huis. Graag willen we alle 12045 radiozendamateurs in Nederland uitnodigen om vooral eens te experimenteren met verschillende modi. Inmiddels blijkt er ook belangstelling te zijn vanaf het buitenland dus wie weet zijn er nog leuke internationale verbindingen te maken. Kijk hier voor meer details.