De Orlando Amateur Radio Club organiseert de 77e Orlando HamCation

De aanstaande HamCation vindt plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024 op het Central Florida Fair grounds and Expo Park in Orlando. Dit is een 87 hectare groot kermisterrein.

De Orlando Amateur Radio Club organiseert de 77e Orlando HamCation

De HamCation website bevat alle details over tickets en informatie, over forums, tentoonstellingen (inclusief informatie voor verkopers) en voorkeurshotels met speciale tarieven. HamCation is jaarlijks de op één na grootste bijeenkomst van radioamateurs ter wereld.

Orlando Amateur Radio Club

De Orlando Amateur Radio Club is de sponsor van de HamCation. Dit is een bij ARRL aangesloten club. En vrijwilligers van radioclubs uit de hele regio ondersteunen het evenement. De eerste editie dateert uit 1946. Het eerste geregistreerde evenement dat door de club werd georganiseerd, werd gehouden in Rock Springs op 15 augustus 1946. Sinds die tijd is HamCation blijven groeien, met een totaal bezoekersaantal van 21.800 in 2023 voor de drie dagen.

De HamCation organisatie erkent dat de pandemie onzekerheid heeft geïntroduceerd in elke langetermijnplanning. De organisatoren zullen bijgevolg alle overheids- en gezondheidsvereisten en richtlijnen volgen terwijl er plannen worden gemaakt voor het evenement in 2024. Verdere details en eventuele wijzigingen worden via de HamCation-website gedeeld. Daar staat ook alle informatie die u nodig heeft om HamCation bij te wonen.

De organisatoren hebben de locatie-informatie, openingstijden, routebeschrijvingen, de lokale hotels en motels, samen met een lijst met andere bezienswaardigheden in de omgeving op de website geplaatst. Voor aanvullende informatie of vragen kunt u gerust contact opnemen met de organisatoren.

Locatie

Central Florida Fairgrounds en Expo Park
4603 West Colonial Drive
Orlando, Florida 32808

Datum en tijden

  • 09 februari 2024 | 9.00 tot 17.00 uur
  • 10 februari 2024 | 9.00 tot 17.00 uur
  • 11 februari 2024 | 9.00 tot 13.00 uur

Amateurradio in de Verenigde Staten

Het gebruik van amateurradio in de Verenigde Staten dateert uit het begin van de 20e eeuw. Het wordt nog regelmatig gebruikt voor noodgevallen.

HamCation is een uitstekende gelegenheid voor mensen in de radioamateurgemeenschap om elkaar te ontmoeten. Maar het is vanzelfsprekend ook voor al degenen die geïnteresseerd zijn in radio en er meer over willen weten.

Met meer dan honderd handelaren die in 2024 aanwezig zullen zijn op de show, is er voor ieder wat wils. Dit afhankelijk van de mate van interesse of betrokkenheid in de radiohobby. Voor deelnemers die hun radio-vaardigheden willen verbeteren, worden er gedurende drie dagen meer dan 42 forums georganiseerd. De deelnemers kunnen eveneens een test afleggen voor het bemachtigen van hun Amerikaanse amateurradiolicentie op het niveau Technician, General en Amateur Extra.

Nieuwe website functies

De HamCation-website heeft dit jaar verschillende updates ondergaan met meer gebruiksvriendelijke functies alsook een ticketaankoopsysteem. Degenen die erbij willen zijn kunnen op die manier ingangskaartjes kopen, alsook overdekte onderdelen-tafels en kofferbakplaatsen voor buiten. De gebruiksvriendelijke website biedt  alle informatie over de vele verschillende activiteiten.

Voor meer informatie over Orlando HamCation, volg HamCation op Facebook, Instagram of Twitter. Of bezoek de HamCation-website.

Bron: https://www.hamcation.com/about

Met dank aan Ronny ON6CQ