PR- en de ICT-Commissie wensen u fijne feestdagen

VERON PR- en de ICT-Commissie wensen u fijne feestdagen

fijne feestdagen, namens de PR en ICT commissie

De gehele PR- en de ICT-commissie wensen u fijne feestdagen, natuurlijk een veilig uiteinde en al het goede voor 2020.

Het is het afgelopen jaar een druk jaar geweest. VERON afdelingen in het land hebben amateurradio laten zien door veel leuke en interessante evenementen en activiteiten te organiseren. De redactie licht er een paar uit.

World Amateur Radio Day

Jaarlijks op 18 april vieren radioamateurs wereldwijd World Amateur Radio Day. Het was namelijk op deze dag in 1925 dat de International Amateur Radio Union (IARU) werd opgericht in Parijs. De IARU behartigt wereldwijd de belangen van radioamateurs en de VERON doet dat voor alle Nederlandse amateurs via de IARU.

D-Day

6-6-2019 is het exact 75 jaar geleden dat D-Day plaats vond in Normandië dat door de Duitsers werd bezet. Het betekende het begin van de bevrijding van Europa dat bezet werd door Nazi-Duitsland tijdens de 2e wereldoorlog.

Mills on the Air

Op 11 en 12 mei werd de Mills on the Air gehouden. Deze activiteit is de afgelopen jaren uitgegroeid van een nationaal tot een wereldwijd evenement. Hier stellen radioamateurs zich op in of nabij molens en/of gemalen. Op deze wijze krijgen molens en gemalen extra aandacht en promotie. Tevens krijgen bezoekers van de molen ook onze interessante radiohobby te zien. Mooie gelegenheid om de radiohobby zichtbaar te maken voor een breed publiek. Er zijn dan ook meerdere afdelingen actief geweest in dit weekend.

JOTA-JOTI 2019

Met het thema “Into the Wild” gaat de JOTA-JOTI 2019 van start.  Een leuk evenement waar de VERON graag aandacht aan besteedt. Scouts uit het hele land doen mee met verschillende activiteiten met radiocommunicatie in het middelpunt. De Okko Ebens PH2CV van de PR commissie en Hendrik Dijkstra PA0HDI van de jeugd en jongeren commissie  zijn er dat weekend ook op uitgetrokken om JOTA-JOTI stations te bezoeken. Met deze keer de regio zuidwest Nederland. Hiervan is een verslag verschenen in Electron van december. Ook in 2020 zal de PR commissie en webredactie weer vol op aandacht besteden aan dit evenement. Begin op tijd met de voorbereidingen, voor je het weet is het de derde week van oktober 2020.

Klik op de link en zie ook de overige evenementen

Natuurlijk zijn er veel meer evenementen in de afdelingen georganiseerd. Klik eens op https://www.veron.nl/nieuws/category/evenementen/ om alle aankondigingen op de website te zien.