VERON van start met het Afdelingen Forum

VERON forumAfgelopen week ging het VERON Afdelingen Forum van start. Daarmee werd het VR voorstel van de afdeling A07 Breda uitgevoerd. Nu is voor afdelingen de mogelijkheid gerealiseerd om op een goede en veilige manier, over voorstellen voor de komende Verenigingsraad te discussiëren. Maar bij die mogelijkheid alleen blijft het niet.

Meer samenwerking

Met het opzetten van het forum is ook beoogd om de afdelingen een platform te geven om eenvoudig met elkaar in contact te komen. Er bleek namelijk ook behoefte te zijn om kennis en informatie tussen de afdelingsbesturen uit te wisselen. Van evenementen die georganiseerd worden tot vragen over bestuurszaken. Door dit via het Afdelingen Forum mogelijk te maken kan de samenwerking tussen afdelingen geïntensiveerd worden. Denk aan het gezamenlijk organiseren van een lezing of cursus of het gezamenlijk promoten van de VERON en amateur radio in de regio. Het Afdelingen Forum is een gesloten platform wat alleen toegankelijk is voor afdelingsbesturen en leden van het hoofdbestuur.

Het hoofdbestuur heeft afgelopen week de afdelingsbesturen uitgenodigd om zich aan te melden op het forum. De beheerders hebben alle afdelingsbesturen instructies gestuurd hoe zij zich aan kunnen melden. Mochten er afdelingsbesturen zijn die geen bericht hebben gehad, dan worden deze opgeroepen om contact op te nemen met de Algemeen Secretaris.

Techniek Forum

TechniekForumNa de start van het Afdelingen Forum, volgt de lancering van het Techniek Forum, één van de punten uit het beleidsplan. Het Techniek Forum biedt VERON leden de mogelijkheid om vragen te stellen en kennis uit te wisselen over radiotechniek. Van zelfbouwproject tot propagatie. Het forum is alleen toegankelijk voor VERON leden. Daarvoor is wel een zgn. VERON e-mail alias nodig, ofwel jouwroepletters@veron.nl. Leden die nog geen alias hebben, of waarvan deze niet werkt, worden opgeroepen om alvast en alias aan te vragen via de speciale aanvraag pagina.

Nog vóór de Dag van de Radio Amateur

De afdelingsbesturen hebben via het Afdelingen Forum al een voorproefje gezien van het Techniek gedeelte. Het team van de ICT-Commissie dat werkt aan het forum, Corné Lukken NL13784, Johan Evers PE1PUP en Johan Jongbloed PA3JEM, leggen de laatste hand aan het Techniek Forum. De verwachting is dat het forum nog vóór de Dag van de Radio Amateur wordt gelanceerd. Wanneer het zover is, kunnen VERON leden via een online formulier met hun @veron.nl alias een gebruikersnaam aanvragen. Informatie daarover wordt via deze website gepubliceerd.