PH100SPL – Luchthaven Schiphol 100 jaar

PH100SPL - Luchthaven Schiphol Amsterdam 100 jaar

Het achtervoegsel SPL in PH100SPL is de roepnaam van het luchtvaartbaken op Schiphol

Luchthaven Schiphol Amsterdam 100 jaar – PH100SPL

Op 19 september 1916 landden de eerste Nederlandse militaire vliegtuigen op het Vliegkamp Schiphol. De KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) opende in 1920 de eerste lijndienst tussen Amsterdam en Londen. De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog waren voor Schiphol groot. Na de oorlog werd begonnen met de opbouw van de Nationale Luchthaven. Inmiddels is Schiphol gegroeid tot een belangrijke luchthaven in Europa.

Om dit 100 jarig bestaan te vieren heeft de VERON van 1 tot en met 28 september 2016 een activiteit met de bijzondere roepnaam PH100SPL. Het achtervoegsel SPL is de roepnaam van het luchtvaartbaken op Schiphol.

Leden van het Traffic Bureau zullen de roepnaam PH100SPL in diverse modes activeren.

Wij hopen u deze maand op de HF-banden te treffen. En wij wisselen graag een QSL-kaart uit met een ieder die ons werkt. Dus doe mee en roep ons aan. Immers, activiteit op de radio banden maak je zelf. En mocht je nog een goed verhaal hebben over amateur radio verbindingen en Schiphol, dan is de VERON web redactie daar zeer in geïnteresseerd. Dus stuur gerust anekdotes in. Bij voorkeur met een foto.