AMSAT Mail Alias Service eindigt op 1 augustus 2024

AMSAT Mail Alias Service eindigt op 1 augustus 2024Een langlopende gratis service van de AMSAT organisatie, de Mail Alias Service, stopt op 1 augustus 2024. Die AMSAT e-mail alias stelde je in staat om een e-mail te sturen naar radioamateurs zonder hun werkelijke internet e-mailadres te kennen. Ze hoefden alleen maar hun radioamateur roepnaam te weten en er @amsat.org achter te zetten.

Heb je zo’n @amsat.org mailadres? Onderneem dan snel actie! Zet alles dat via die alias naar jou toe wordt gemailed direct om naar een ander mailadres. Bijvoorbeeld naar een @veron.nl alias (alleen voor VERON leden).

Hacking als oorzaak

Helaas heeft de ongecontroleerde toename van hacking van domeinnamen en high-jacking van e-mailaccounts het onmogelijk gemaakt om deze dienst voor AMSAT op een kosteneffectief niveau in stand te houden. Het aantal roepletters@amsat.org e-mailaccounts dat in de loop der jaren werd gekaapt en omgezet in zombie-spamaccounts heeft ertoe geleid dat veel internetproviders en gateway-centra alle @amsat.org e-mailadressen hebben geblokkeerd. En dat is inclusief de zakelijke accounts van AMSAT-functionarissen en -ambtenaren.

De onvermoeibare inspanningen van AMSAT’s volledig vrijwillige IT-medewerkers hebben jarenlang gewerkt om veel van de schade te herstellen. Maar AMSAT krijgt nog steeds klachten van leden die hun persoonlijke e-mails, ANS-bulletins of AMSAT-BB-posts niet ontvangen vanwege aanhoudende leveringsproblemen.

De handdoek in de ring

Het is zover gekomen dat de vrijwillige IT-medewerkers van AMSAT het onderhoud niet langer kunnen bijbenen om de alias maillijst schoon te houden en met e-mail gateways te werken om blokkades op te heffen. En, na uitgebreid onderzoek naar alternatieve betaalde e-maildiensten, besloot het AMSAT-leiderschap dat het geld dat nodig is om een e-mailaliasysteem in leven te houden beter kan worden besteed aan het bouwen en vliegen van satellieten voor de leden.

Wat te doen?

Personen die gebruik maken van de AMSAT E-mail Alias Service moeten zo snel mogelijk beginnen te migreren naar andere e-mailaccounts. Alleen op die manier loop je na 1 augustus geen persoonlijke e-mails, AMSAT News Service Weekly Bulletins, AMSAT-BB berichten, of officiële berichten van AMSAT zelf mis.

Radioamateurs wordt in het bijzonder gevraagd ervoor te zorgen dat ze GEEN roepletters@amsat.org gebruiken als hun geregistreerde e-mailadres in het AMSAT-lidmaatschapsportaal. AMSAT leden kunnen hun geregistreerde e-mailadres eenvoudig wijzigen door in te loggen op het portaal en hun profiel bij te werken.

Met dank aan AMSAT voor bovenstaande informatie.

Speciale oproep aan VERON leden met een @amsat.org adres

In onze VERON ledenadministratie vinden we de nodige leden met een @amsat.org e-mail adres. We willen al deze leden nadrukkelijk vragen om zo snel mogelijk dit mailadres te veranderen. In ieder geval vóór 1 augustus. Anders kunnen wij je na die datum niet meer per mail bereiken. Je kunt deze veranderingen zelf doorvoeren door op “Mijn VERON” in te loggen. Maar de wijziging eenvoudig via het @veron.nl alias aanvraagformulier doorgeven kan natuurlijk ook. Dat scheelt je weer wat zoekwerk naar je inloggegevens van “Mijn VERON“.

Let op: Er zijn ook VERON leden met een @veron.nl alias die deze alias laten doorsturen naar hun @amsat.org alias. Dat gaat na 1 augustus dus dubbel en dwars mis. Verander ook dan zo snel mogelijk jouw doorstuuradres in “Mijn VERON” of via het @veron.nl aanvraagformulier. Anders raak je na 1 augustus niet alleen binnenkomende post kwijt, maar ook jouw @veron.nl alias. Immers, bij een falend doorstuuradres zetten wij jouw alias gelijk stop.